KAKO JE TO MOGUĆE? Vlasnik ostavio vozilo na parkingu aerodroma u Frankfurtu, otišao na godišnji, vratio se nakon tri sedmice i shvatio da je i vozilo prešlo 2.700 km

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Dok su vlasnici uživali na godišnjem odmoru na Tajlandu, Audi Q5 je prešao gotovo 2.700 kilometara, iako je trebalo da miruje u garaži frankfurtskog aerodroma.”

Rudolf Meyer (68) iz Rotenburga ubrzo je shvatio da je neko koristio njegov automobil dok su on i supruga bili na odmoru. Njemačkim medijima ispričao je svoju priču, rekavši kako je na internetu pronašao kompaniju “Skyway Parking” koja je izgledala pouzdano, uprkos povremenim lošim recenzijama na Guglu. Rezervisao je parking uslugu za tri sedmice, plativši 115 evra.

“Za Frankfurt, to je veoma povoljna cijena”, rekao je Meyer.

Automobil je predao zaposleniku direktno na terminalu aerodroma, uz uvjeravanje da će vozilo biti parkirano na sigurnom mjestu u blizini prostorija kompanije. Međutim, po povratku sa odmora, Meyer je otkrio da je njegov automobil, umjesto da bude parkiran, prešao značajnu udaljenost.

Meyer je primijetio nekoliko neobičnosti kada je preuzeo svoj Audi: rezervoar za gorivo bio je puniji nego kada ga je predao, unutrašnjost temeljno očišćena, ali u automobilu se osjećao blagi miris cigareta.”

Prije nego što je predao vozilo, Rudolf Meyer je fotografisao odometar i sada je primijetio da je pokazivao čak 2.700 kilometara više. Zbunjeni, on i supruga pokušali su kontaktirati firmu, ali bezuspješno – niko nije odgovarao na njihove pozive.

Nakon nekog vremena, uspjeli su stupiti u kontakt s generalnim direktorom kompanije, Frankom B. U e-pošti, Frank se izvinio zbog “sigurnosnog propusta”, tvrdeći da je problem sada riješen, ali je također upozorio Meyera da ne iznosi nezadovoljstvo u javnost. U međuvremenu, loše recenzije o firmi već su se počele gomilati na internetu.

Kompanija Franka B. reklamira podzemni parking sa 24-satnim video nadzorom, omogućavajući klijentima da svoje vozilo predaju direktno na aerodromu, gdje ih očekuje po povratku. Međutim, postavlja se pitanje: šta se zaista dešava s vozilima dok vlasnici nisu tu?

Meyer kaže da je direktor Frank B. rekao da je bilo “zločina pronevjere u kompaniji”. Razna vozila su nezakonito kretala tokom perioda parkiranja.

  • Zaposleni koji su bili odgovorni za ovo su odmah dali otkaz bez prethodne najave i obavestili policiju. On nudi obeštećenje, ali više ne želi da o tome govori u javnosti, rekao je Mejer, koji još nije dobio konkretnu ponudu za obeštećenje.

“Divlje ponude” na aerodromu u Frankfurtu: Fraport upozorava

Operater aerodroma u Frankfurtu, Fraport, svjestan je problema s “velikim izborom divljih ponuda”. Glasnogovornik Christian Engel stoga ukazuje na 15.000 parkirnih mjesta kompanije, a dodatnih 8.500 je trenutno u izgradnji.

  • Jedina bezbedna stvar ovde je parkiranje. Protiv “divljih ponuda” parking mjesta poduzet će se mjere ukoliko se utvrdi da su u suprotnosti sa zakonom. Ali aerodrom je i javni prostor u koji svako može ući. Sve dok se tamo ne dogodi ništa nezakonito, biće teško intervenisati, rekao je Engel.

Mejer kaže da je sretan što su mu “barem vratili vozilo” jer se moglo dogoditi da ostane bez njega. Još uvijek ne zna gdje je vozilo bilo dok je bio na godišnjem.

Slučaj istražuje policija Rotenburga. Meyer je podnio tužbu i u toku je istraga o “neovlaštenom korištenju vozila”, ali kaže da se ne nada da će biti od koristi.

  • Nisam jedini kome se to desilo, rekao je.

Fenix-magazin/MD

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex