Srce Novog Pazara: Fehim Selek organizovao konvoj pomoći za poplavljene u BiH – ovo morate vidjeti!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U organizaciji Fehima Seleka, vlasnika slovenačke firme Cestno Ptuj i rođenog Novopazarca, iz Slovenije je pokrenut konvoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu, gdje su nedavne poplave teško pogodile mnoge gradove i općine. Konvoj, koji se sastoji od 30 bagera i 30 kamiona, nosi ključnu mehanizaciju potrebnu za ubrzanje sanacije i pružanje pomoći najugroženijim područjima.

Fehim Selek, poznat kao uspješan poduzetnik i humanitarac, već je mnogo puta pokazao svoju spremnost da pomogne. Njegova nesebičnost bila je vidljiva ne samo u rodnom Novom Pazaru, već i širom Sandžaka, gdje je učestvovao u gotovo svim većim humanitarnim akcijama. Svojim angažmanom kontinuirano doprinosi razvoju zajednice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kit-ak GRADNJE (@kitak_gradnje)

Tokom pandemije COVID-19, Selek je također bio na čelu mnogih inicijativa, organizirajući distribuciju medicinske opreme i osnovnih potrepština za najugroženije porodice. Njegova firma aktivno sudjeluje u obnovi lokalne infrastrukture, dok je lično dao značajan doprinos i brojnim obrazovnim i kulturnim projektima u Sandžaku.

Osim trenutne pomoći Bosni i Hercegovini, Selek je najavio dodatnu finansijsku podršku općinama koje su najteže pogođene poplavama, s ciljem da se pruže trajna rješenja i ubrza oporavak zajednica.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex