DOBRO JE ZNATI : Novi mjesec, nova pravila u Njemačkoj: Evo šta se sve mijenja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od 1. novembra, vozači u Njemačkoj moraju koristiti zimsku opremu na svojim vozilima. Ovo uključuje gume sa alpskim simbolom, koji predstavlja planinski masiv sa snježnom pahuljom. Do sada su M+S gume mogle biti korištene, ali samo ako su proizvedene pre 2018. godine.

Studentski zajmovi će se povećati za sledeći semestar. Stopa osnovnih potreba raste na 475 eura, što predstavlja povećanje od 5%. Za studente koji ne žive kod kuće, paušal za troškove stanovanja će se povećati na 380 eura. Maksimalni iznos financiranja će rasti na 992 eura, što je povećanje od 58 eura. Takođe, studenti prve godine mlađi od 25 godina iz siromašnijih domaćinstava mogu očekivati jednokratnu potporu od 1.000 eura.

Ljetno računanje vremena završava poslednje nedelje u oktobru. U noći između 26. i 27. oktobra, kazaljke će se pomeriti sa 3 ujutro na 2. Ova promena označava početak zimskog računanja vremena, što znači da će dani postajati kraći.

Noćni vozovi između Berlina i Pariza ponovo će biti u funkciji od 28. oktobra, nakon što su bili obustavljeni zbog radova na pruzi od 12. avgusta.

Za vozače učenike, od 1. novembra, očekuju se nova pitanja na teoretskom ispitu za vozačku dozvolu. Upitnici se revidiraju dva puta godišnje, što uključuje preformulacije i uvođenje novih pitanja.

Stanari će imati lakši pristup postavljanju balkonskih solarnih panela, jer stanodavci više neće moći zabraniti ovu aktivnost bez valjanog razloga.

Ova promena je usvojena od strane Bundestaga i Bundesrata, a očekuje se da će zakon stupiti na snagu u novembru.

Za ljubitelje igara, na sajmu društvenih igara u Essenu, Spiel 24, nove igre biće predstavljene od 3. novembra. Očekuje se više od 850 izlagača iz skoro 50 zemalja.

Novi program za finansiranje pristupačnih, klimatski prihvatljivih stanova počinje u novembru. Oni koji grade male i jeftine stanove mogu dobiti povlašćen kredit od 100.000 eura po stanu uz kamatnu stopu od oko 2,0% na rok od 35 godina. Krediti sa rokom otplate od 10 godina biće dostupni uz kamatu od oko 1,0%.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex