Novi dokazi otkrivaju brutalnost ubistva Tarika Hasanovića: Počelo suđenje Veljku Miletiću za ubistvo u Novopazarskoj Banji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Juče je u Višem sudu u Novom Pazaru započeto suđenje Veljku Miletiću (24), optuženom za ubistvo sugrađanina Tarika Hasanovića, koje se dogodilo ispred jednog restorana u Novopazarskoj Banji 14. septembra 2023. godine. Iako je Miletić priznao da je pucao u Hasanovića, negirao je da je riječ o teškom ubistvu iz “niskih pobuda”, kako je navedeno u optužnici Višeg javnog tužilaštva.

Tokom suđenja, Miletić je priznao da je dva puta udario Hasanovića drškom pištolja i potom pucao iz neposredne blizine. Naveo je da je pištolj donio od kuće, ali tvrdi da nije riječ o ubistvu motivisanom ljubomorom, iako je potvrdio da je prethodno slao udvaračke poruke djevojci ubijenog, što je dovelo do sukoba noć prije tragičnog događaja.

Miletić je dalje priznao da je razmjenjivao “glupe i neprijatne” poruke s Hasanovićem, ali nije mogao da se sjeti da li je ikome poslao fotografiju pištolja koji je kasnije upotrijebio. Tokom svjedočenja, izjavio je da je slao prijeteće poruke osobama koje su bile u društvu Hasanovića, pokušavajući da ga odvrati od dolaska ispred restorana, gdje se kasnije dogodila tragedija.

Međutim, portal Sandžak Danas je došao u posjed ekskluzivnih prepiski koje otkrivaju da je Miletić mjesecima prije tragičnog događaja slao prijeteće poruke Hasanoviću, njegovoj djevojci i zajedničkim prijateljima. Ove poruke svjedoče o surovosti i namjerama optuženog, jer je u više navrata prijetio da će nauditi Hasanoviću i njegovim najbližima. U jednoj od poruka Miletić piše: “Jebat ću mu sve žensko u porodici što ima. Smirke neću imat dok mu sve žensko ne jebem.” Ove prijetnje jasno ukazuju na psihološki pritisak kojem je Tarik Hasanović bio izložen uoči svog ubistva.

Prepiska koja je dospjela u javnost pokazuje da je Miletić, prije kobnog događaja, prijetio Hasanoviću da će “uništiti sve što ima”, uključujući i njegove najbliže, posebno žene iz Hasanovićeve porodice. Na jednom od screenshotova vidi se kako Miletić šalje fotografiju pištolja uz poruku: “Prvi je za njega.” Ovakvi dokazi jasno ukazuju na unaprijed smišljenu namjeru i dugotrajno psihološko maltretiranje koje je Hasanović trpio.

Iako je Miletić tokom suđenja negirao da se radi o teškom ubistvu, dokazi koje posjeduje redakcija Sandžak Danas govore drugačije. Ove poruke i prijetnje ukazuju na to da je Hasanović bio pod stalnim pritiskom i strahom, što je na kraju dovelo do tragičnog ishoda.

Optužnica tereti Miletića za krivično djelo teško ubistvo prema tački pet, prvog stava Krivičnog zakona Srbije, kojim je predviđena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora za onoga ko nekoga liši života iz “niskih pobuda”. Takođe, suočava se s optužbom za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Suđenjem pred petočlanim vijećem predsjedava sudija Spasoje Čorbić, dok optužbu zastupa tužilac Edis Arifović. Nastavak suđenja zakazan je za 23. septembar, kada se očekuje saslušanje svjedoka i oštećenih.

Očekuje se da će nastavak suđenja, zakazan za 23. septembar, donijeti dodatna svjedočenja, ali dokazi koje posjeduje redakcija Sandžak Danas ukazuju na ozbiljnost prijetnji i hladnokrvnost optuženog Miletića. Ovaj slučaj otvara pitanja o sigurnosti i pravovremenom reagovanju u situacijama u kojima prijetnje mogu prerasti u tragične ishode.

Kazna za ovaj čin mora poslati jasnu poruku da se ovakvo ponašanje neće tolerisati, kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih tragedija.

Sandzak danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
ena
ena
3 sati ranije

terorista

Realan
Realan
3 sati ranije
Odgovor za  ena

Tacno.da je Bosnjo optuzen za iste stvari,bio bi da je teroristicki plan.zato,dozivotna robija za ovo mjesecima planirano ubistvo je jedina opravdana kazna za zlotvora

Muamer
Muamer
2 sati ranije

Pravoslavni terorista

Somebody
Somebody
3 sati ranije

Osudit ce ga na par godina, prebacit ce ga u srbiju i pustiti ga za par godina. On je ipak ucinio dobro djelo po njihovoj vjeri! Isus je kazao u bibliji da mu dovedu sve koji nece da ga prihvate i da ih ubiju pred njim a srpski popovi su pozivali na ubistva muslimana – kako onaj u srebrenici, tako i drugi! Ovo je njihov heroj a ne zlocinac!

haasanagichajrudin19@gmail
haasanagichajrudin19@gmail
2 sati ranije

Svako neka odgovara za evoje postupke, ako ima pravde.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex