Porodica i prijatelji slomljeni od bola / SRBIN POGINUO NA RATIŠTU U UKRAJINI Srpski dobrovoljac ratovao za Ruse, pa tragično izgubio život (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
Strahinja Bjelica (30) iz Beograda poginuo je na ratištu u Ukrajini, gde se kao dobrovoljac borio na strani ruskih snaga. Kako su potvrdili bliski prijatelji nastradalog Beograđanina, on je izgubio život 9. avgusta, a biće sahranjen u rodnom gradu.

Rat između Ukrajine i Rusije, podsetimo, počeo je u februaru 2022. godine, a Bjelica je, prema rečima njegovih prijatelja, duže vreme bio na frontu.

Dobrovoljac

– Strahinja je bio ponosan što je dobrovoljno otišao u rat. Smatrao je da je njegov zadatak da služi za veru, krst i Pravoslavlje. Hteo je da bude koristan, da bude od pomoći. Nažalost, pre malo više od mesec dana njegovi roditelji su obavešteni da je on tragično izgubio život. Znam da je poginuo u ratu, ali ne bih pričao o detaljima, isuviše je to bolna tema za sve koji su ga poznavali i voleli – kaže jedan od prijatelja poginulog Beograđanina.

Kako navodi, ovaj dobrovoljac je časno poginuo za svoje ideale.

– Kada sam saznao da više nije među živima, bio sam pretužan. Nisam mogao da spavam, a nekako kada sam sagledao celokupnu situaciju, Strahinja je sigurno srećan tamo gore, jer je želeo da sa ovog sveta ode časno. Poginuo je s puškom u ruci – kaže neutešni prijatelj.

On dodaje da je porodici preminulog mladića izuzetno teško.

Porodica čekala da telo stigne u Srbiju

– Njegovi roditelji i najbliži su slomljeni! Bio je njihov ponos, životna inspiracija i nema reči utehe koje bi im se mogle uputiti u ovim trenucima – naglasio je sagovornik.

On ističe da su Strahinjini roditelji insistirali da se telo dopremi u Srbiju kako bi ga sahranili dostojanstveno.

– Procedura je trajala duže od mesec dana. Transport i papirologija su tu bile ključne stvari, ali je telo sada konačno u Srbiji. Sahranićemo ga danas kako dolikuje, ispratićemo ga na večni počinak kao heroja, jer je on to bio i zaslužio je takav oproštaj – kaže drugar poginulog.

“Sokole moj sivi”

Na društvenim mrežama oglasili su se i otac i majka Strahinje Bjelice.

– Neka ti je laka zemlja ratniče moj. Neka te anđeli čuvaju, kada nismo znali mi. Voli te tata – napisao je neutešni otac i podelio fotografiju sina u vojnoj uniformi.

Takođe, od Bjelice su se brojnim čituljama oprostili njegovi najbliži.

– Sokole moj, sokole sivi bio si mi spreman stići i uteći i na strašnom mestu postojati, za Pravoslavlje glavu dati. Neka te anđeli čuvaju, u carstvo nebesko uznesu gde počivaju sveti Pravoslavni ratnici u večni život. Sokole moj sivi, neka ti je večna slava – čitulja je koji su potpisali njegovi roditelji.

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Basic
Basic
2 dana ranije

Za cije ideale, za koga, samo je svoje zavijo u crno

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije

Rat je, nažalost, najstrašnija ljudska potreba. Potreba kojom se ne dobija ništa a gubi ono najdragocenije i neponovljivo odnosno ljudski život. I, što je još tragičnije u ratu ginu najviše oni nevini a, potom i oni najvredniji.

Realan
Realan
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Pa sta mislis,da li je ovaj dobrovoljac nevin ili je najvredniji?

Sandzaklija
Sandzaklija
2 dana ranije
Odgovor za  Realan

Po njemu je nevin.

Sandzaklija
Sandzaklija
2 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

A ne kazes da je otisao da ubija Ukrajince i to jos za novac?

Sandzak forever
Sandzak forever
2 dana ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Otisao da ubija Jevreje.

Senahid
Senahid
1 dan ranije

Da ni je i ovaj ko onaj novi sto se cale ponosi snjim otisao da brani Kosovo u Rusiji?!

Sandzaklija
Sandzaklija
2 dana ranije

Pravoslavno ekstremisticko, fundamentalisticko-fasisticko, terorosticko ekstremisticko pasce.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
2 dana ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Svi ovi epiteti više pristaju vama tupavim kreaturama, koje su zaražene praznoverjem i primitivnim tumačenjem vere, samo bih na kraju umesto “paščad”, za vas upotrebio prikladniji naziv, odnosno SVINJE. S obzirom na promene kojima ste podložni, podsećate na “Dobru svinju za koju nema loših pomija”.

9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex