HRVATICA : Za ovo kažu da je NAJJEZIVIJI MUSLIMANSKI OBIČAJ i važi samo za udate žene! OVAKO pokazuju poslušnost i poštovanje muževima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svaka zemlja i svaki narod neguju svoju tradiciju i običaje, ali kako se vremena menjaju tako u pojedini se neki menjaju i praktikuje se njihova blaža verzija. Međutim, to nije slučaj za sve. Istočne zemlje se veoma trude da zadrže svoje običaje iako pojedini više nisu ni društveno prihvatljivi.

Vana Bojović je devojka iz Hrvatske koja putuje svetom i priča o istoriju, kulturi i običajima svih zemalja koje poseti, a kako je otkrila, nedavno je posetila Turkmenistan.

Kako je istakla, ona je u ovoj državi videla razne zanimljivosti, ali i ženu sa maramom u ustima.

Međutim, to nije obična marama, već je u pitanju jašmak.

“Bez obzira na to što sam već posetila sve ove nabrojane države, prvi put sam ovaj običaj videla u turkmenistanskom selu. Osim marame u ustima u javnosti, poneke porodice ovde praktikuju ne komuniciranje žene sa svekrom, niti bilo kojim muškarcem starijim od nje, koji je u muževljevoj porodici, bez obzira na to što s tom porodicom živi,” napisala je Vana u opisu videa.

Jašmak je zastupljen i u Turskoj, Avganistanu i Iranu, a zahteva da udate žene, dok su u javnosti, nose maramu u ustima kao znak poslušnosti i poštovanja svojih muževa, što podrazumeva negovorenje sa drugim muškarcima.

Vanin video je pregledan više od 468.000 puta i ima više od 700 komentara.

“Koliko tužno”, “I posle žene imaju prava”, “Koja tuga”, “Bože, srce me je zabolelo”, pisale su žene pretežno.

@vannabojovic Bez obzira što sam već posjetila sve ove nabrojane države, prvi put sam ovaj običaj vidjela u turkmenistanskom selu. Osim marame u ustima u javnosti, poneke obitelji ovdje prakticiraju ne komuniciranje žene s ocem muža niti bilo kojim muškarcem koji je u muževoj obitelji stariji od nje. Bez obzira što s tom obitelji živi. #turkmenistan #centralasia #iran #afghanistan #travel #putovanja ♬ emotional sad background(1383128) – MaxRecStudio

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Knežević Zoran
Knežević Zoran
4 dana ranije

Jebi ga, kupiš maramu, staviš je u usta i ostaješ “nevin” dovijeka. Tipično muslimansko shvatanje poštenja. Kako kažu “Mož da bidne al ne mora da znači”.

Realan
Realan
4 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Isto ko sto su Turci 600 godina vladali Balkanom,nasladjivali se zenama Balkanskim,radi mira u kuci,zene tako dobijale komade zemlje da im muzevi obradjuju,radjale djecu i sad svi imamo zajednicki dnk-TURSKI

Knežević Zoran
Knežević Zoran
4 dana ranije
Odgovor za  Realan

Da li je i tvoja majka držala maramu u ustima pa si ti rodjen od poštene žene? Ko se sve na njoj nasladjivao? I ko je sve naskakao. O Turcima da i ne govorim. Mi smo se barem bunili, branili bežali, mrzeli ogavne Turke, pozdravljali se pozdravom “Na Turčina boleščina”, dok ste vi i vaše “nevine žene” sa maramom u ustima držali široko podignute noge, čuvajući čast na taj način.

Realan
Realan
3 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Turcine,…sikter

4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex