”Novopazarka Azra u humanoj misiji koja ostavlja bez riječi…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U vremenu kada su briga za sebe i vlastiti interes često prioritet, rijetko se sreću osobe poput Azre, koje nesebično stavljaju potrebe drugih ispred svojih.

Azra je mnogo više od vrsnog pedagoga – ona je neizostavni oslonac naše zajednice, osoba čije srce kuca za svakog onoga kome je potrebna podrška, utjeha ili pomoć.

Njen rad s djecom bez roditelja-jetimima i samohranim majkama nije samo profesionalna obaveza, već životna misija. Azra ne pruža samo materijalnu pomoć – ona unosi toplinu, razumijevanje i nadu u živote onih kojima je najteže. Njen trud je često nevidljiv široj javnosti, jer ne traži priznanja niti pohvale.

Ona je ona koja se brine da svako dijete osjeti da ima nekoga na koga može računati, da svaka majka osjeti podršku u trenucima kada joj se čini da je sama.

Njena prisutnost u gotovo svakoj humanitarnoj akciji, bilo da se radi o prikupljanju sredstava, organizovanju događaja, ili jednostavno pružanju moralne podrške, postala je sinonim za nesebičnost i dobrotu.

Koliko puta je samo u tišini organizirala pomoć za one koji to nisu smjeli ili mogli javno zatražiti? Koliko puta je posjetila porodice u potrebi, noseći im ne samo hranu i odjeću, već i osmijeh i riječi ohrabrenja?

Azra nije samo humanitarac – ona je prijateljica, podrška, i primjer svima nama kako jedan život može promijeniti sudbine mnogih. Njena ljubav prema svakom djetetu i majci bez oslonca, njena posvećenost da nijedna osoba ne ostane bez pomoći, i njena skromnost u svemu što čini, nadahnjuje nas sve da budemo bolji ljudi.
Teško je naći riječi kojima bismo u potpunosti opisali Azrinu vrijednost za našu zajednicu.

Njena djela govore više od bilo koje pohvale, ali ono što je sigurno – svi smo sretniji i zahvalniji što je imamo među nama. Azra je, u svakom smislu, svjetionik posvećenosti i dobrote, i ne možemo dovoljno izraziti koliko njena prisutnost znači svima kojima je pomogla.

Novi Pazar u vaktu i zemanu

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex