(VIDEO) Nahla Ramović objavila snimak mezara: Senad Ramović Becan ukopan u šumi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Profil TikTok korisnice Nahle Ramović objavio je video snimak na kojem se vide zajedničke fotografije Senada Ramovića Becana, kao i snimak mezara rahmetli Becana, koji se podudara sa fotografijom prethodno objavljenom. Senad Ramović Beca, koji je likvidiran nakon što je ispalio četiri metka na policiju u naselju Hotkovo kod Novog Pazara, ukopan je na neobičnom mjestu, duboko u šumi u blizini tog naselja. Njegovi sledbenici su preuzeli odgovornost za dženazu, obilježivši grobno mjesto samo kamenom, u skladu sa seoskim običajima.

Potraga za Ramovićem trajala je pedeset dana, nakon što je postao jedan od glavnih osumnjičenih za vrbovanje i radikalizaciju Miloša Žujovića.

Žujović je 29. juna iz samostrela teško ranio žandara ispred ambasade Izraela u Beogradu, što je izazvalo široku potragu za Ramovićem, koji se nakon toga najprije sklonio na teritoriju Kosova, a potom vratio u svoje rodno selo, smješteno na brdu s kojeg se pruža pogled na Novi Pazar.

Policija je pretražila njegovu kuću odmah nakon napada u Beogradu, gdje su pronašli sablje, noževe i zastavu Islamske države. Uprkos intenzivnoj potrazi, Ramović je uspijevao da izbjegne hapšenje sve dok pripadnici BIA nisu dobili informaciju da se vratio sa Kosova i da boravi u kući svog zeta u Hotkovu.

Operacija hapšenja uključivala je Specijalnu antiterorističku jedinicu, koja je brzo reagovala nakon što je potvrđeno da je Ramović odbio da se preda i pucao na pripadnike MUP-a. Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, potvrdio je da je Ramović pružio otpor prilikom hapšenja, ispalivši nekoliko metaka na specijalce, nakon čega je likvidiran.

Dačić je istakao da je akcija bila zajednički poduhvat BIA, MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim informacijama, do Ramovića su pripadnike BIA doveli njegovi najbliži saradnici, od kojih je jedan sledbenik pokazao policiji kuću u kojoj se Ramović skrivao.

Ovaj incident, koji je doveo do eskalacije napetosti u regionu, završio je dženazom koja je ostala pod velom tajne, sa simboličnim obilježjem koje nagovještava složenost slučaja i misteriju koja okružuje lik i djelo Senada Ramovića Becana. Pogledajte video snimak ispod teksta, pri kraju video snimka može se vdjeti mezar rahmetli Senada Ramovića.

@nahla.ramovic3🤍

♬ Al Qawlu Qawlus Sawarim Original

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

17 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Somebody
Somebody
29 dana ranije

Covek je preselio i ne treba pricati o njemu ali mislim da vi trebate prestati pisati vise o njemu. Ispade da je bio neki heroj a to je grupa tekfirovaca. Javno je kod Marica u emisiji protekfirio kosovare, koij su spasavali zivu glavu od pokolja, zna se sta pricau o IZ, Muftiji…. Sada takve grupe treba da nam budu heroji. Vidite malo sta je islamska ulema po svijetu pisala o IDIS-u, grupi bolesnika i placenika zapadnih vlada i sada mi treba da balimo ovde za njima?

Shehid
Shehid
28 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Rodjen neustrasiv ziveo kao mangup a preselijo kao heroj Elhamdulillah

Tintu
Tintu
27 dana ranije
Odgovor za  Somebody

A o muftiji koji je također preselio (doduše u wc-u),po tvome treba pisat…Sliep si i nečist u duši.

Somebody
Somebody
27 dana ranije
Odgovor za  Tintu

Generalno pravilo u islamu jeste da se o losima, koji su preselili ne pise nesto tj ne prica, osim kada je velika nuzda, upozorenje.
Ja o Muftiji ar pisem pozitivno a na tekfirovce upozoravam, cak pisem uopesteno, ne o gore navedenom. No ne znate vi nista o islamu, vi ste se sakrili (maskirali) iza junackih povika o dzihadu, tevhidu a ustvari ohalaljujete krv muslimana, posebno onih koi makar pokusavaju biti na sunetu ili otvoriti vrata takvima.
Vama je ciljj potekfiriti ucenjake Zijada Ljakica, Kuduzovica, Muftiju isl. a nemuslimane ostavljate na miru i onda izvedete neki ludi napad na neduzne civile od hriscana i busate se kao da ste ucinili herosko delo. 1/4 vas radi za njihove tajne sluzbe, izvodite teroristicke napade kako bi oni imali opravdanje da napadaju muslimane. Zabranjeno je ubiti neduzne nemuslimane ali vi bas to radite, dok sa njihovim zlocincima saradjujete tj radite za njih.

I na kraju vas ovde podrzavaju i sufije (koji su pro siitski nastrojeni). Vidi se svo smece se sakupilo na jednom mestu da rasiri fitnu i haos u islamu. Znam ja da je tako Allah odredio ali ne morate vi raditi takve bolesti…

Tintu
Tintu
27 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Baš si ,,dobro” opisao hanifijski mehzeb.Jedno trabunjate,a suprotno radite.85 % ste dvolični licemjeri.
S kupljenim diplomama,Ljakić i ostala bagra. Od vas se čovjek mora dobro čuvat jer su kod vas pare, glavno merilo vjere i karaktera.
Da li ja nešto znam o vjeri,ne trebaš se sekirati,jer ti je to nedokučivo.

Somebody
Somebody
27 dana ranije
Odgovor za  Tintu

Ubedili ste me vasim argumentima o Ljakicu i ostalima. On nije hanefijskog mesheba, niti sam ja, ali volimo taj mesheb, Ebu Hanifu, to je bio velikan islama.
I ne pise se “hanifijski”, vec hanefijski….

Tintu
Tintu
27 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Drago mi je da ,,koncetrisano” pratiŝ napisano,samo nastavi i bez brige some bady.

antivehabija
antivehabija
27 dana ranije
Odgovor za  Somebody

nemoj da lazes da sufije podrzavaju bilo koju grupaciju od vehabija/selefija. I ljakic, i Kuduzovic i Pezic su vehabije i razlikuju se malo od ovih manijaka. Ne samo da ste sramota za muslimane nego ste opcenito sramota za ljudsku vrstu. Predstavili ste ljudima vjeru kroz klanje i ubijanje i divljacko ponasanje. Uzimanje vjerskih knjiga kao knjiga zakona a ne kao knjiga vjerovanja je najgora zloupotreba koju moze neko da ucini. Nista nemoj da optuzujes njih za rad u sluzbi, SVE VEHABIJE SU ISPRDCI ENGLESKE SLUZBE, i sluze da unistavaju muslimane, bilo da su tekvirovci ili light verzije. I svima vama je zajednicko da vam je iq ispod 90, pa zbog toga i ne mozete da razumijete vjerovanje. Ili namjerno cinite stetu muslimanima ili ste toliko glupi da ne mozete to da primetite

Somebody
Somebody
27 dana ranije
Odgovor za  antivehabija

Sufijo ti li su? Jesil Rumi ili ko vec, nego recite mi, jeste li bili na mars kao onaj vas “sejh”, koji cas odleti na mars, cas do Meke…
Da sufije (komentari na nekim vijestima ovde, koji budu prosufijski) su podrzali ovoga, o kome je vijest.

Svi vi mozete jednom Safetu Kuduzovicu da okrenete cipele i to je to, max. Njjemu ili bilo kome drugome daiji. Cak i vasi kvazi sejhovi, svi zajedno.

Sramota je sto vi sufije uvidite siizam na mala vrata, ohalaljujete blud i mnogo toga.

I da Allahova knjiga je osnova vjerovanja ali i odredjuje nase ponasanje, sadrzi regulative, odredjuje kako smije trgovac da se ponasa, sta smije da kupi a sta ne. Smije ili ista roba da se mijenja za istu. Regulise kamatno poslovanje, porez na imovinu, nasledno pravo i mnoge druge stvari. Vi bi da ogranicite islam na puko verovanje, bez da on igra bilo kakvu ulogu u dnevnom i/ili poslovnom zivotu… Indirektno vi ste protiv islama.

I vi nekome kazete nesto o iq??

Tintu
Tintu
25 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Naveo si ,,Šejh leti na Mars pa Mekku” i to s podsmjehom.
Znači negiraš i Noć Mi’radž… preispitaj i razmisli pre nego što objaviš.

Somebody
Somebody
25 dana ranije
Odgovor za  Tintu

Ne ne negiram vec pusem o sufijskim budalastinama kako „odlete“ do meke i zacas obave namaz! Znam te njihove prevare i te njihove lazi i budalastine argumentisu miradzom! Prestanite da lazete i zloupotrebljavate vjeru!

Tintu
Tintu
25 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Opet ti o sufijskim budaleštinama…
Da se ocenit da nisi ugledan među ljudima.

Shehid
Shehid
28 dana ranije

Rodjen neustrasiv ziveo kao mangup a preselijo kao heroj Elhamdulillah

Sandzaklija
Sandzaklija
27 dana ranije
Odgovor za  Shehid

Znaci magare

Tintu
Tintu
26 dana ranije
Odgovor za  Sandzaklija

A ti Krmak.

Istina
Istina
26 dana ranije
Odgovor za  Shehid

…je,da je poginuo boreći se,preselio je na bojnom polju,ako je istinita tvrdnja policije,da je pucao na njih u pokušaju da ga uhapse.
u najmanju ruku je branio svoju slobodu.
jedanput im je pao u ruke pošto su ga ranili.proveo je u samici zatvora godine.tvrdio je da mu je sve namestio muamer zukorlić.
Ono što meni pada u oči je jedna istina,slušajući njihiove izjave u intervjuima,obojica su tvrdili da se nikog ne boje osim boga.ovaj becan je to potvrdio,nije se predao branio je svoj život i život prijatelja,ne jednom nego dva puta.završio je život boreći se.
što bi ukrainci rekli slava ukraini…
dali će becan biti šehid odlučuje neko moćan.
Zukorlić za kojeg je ovaj ramović tvrdio da je glavni krivac za njegove patnje i panje njegovih drugova,završio je život tamo gde ljudi vrše nuždu(izbacuju otpad iz trbuha).
“a,pouku primaju razumom obdareni”

Zadnja izmjena 26 dana ranije od Istina
Milko
Milko
26 dana ranije

… Kažu da Božji ljudi,unapred znaju čas svoje smrti. Kažu da Božji prijatelji,mogu osjetiti svoju smrt danima prije nego ih posjeti.Teško je povjerovati da Becan nije znao da će biti ubijen,od strane onih koji su mu celo vrieme o glavi radili…A to je sandzačka islamska zajednica…

17
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex