TV prilog Al-jazeera o Elmi Hajrović: Bokserka s Hidžabom koja Inspiriše Srbiju (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Elma Hajrović je svjetska prvakinja u karateu, bivša kikbokserka i aktuelna reprezentativka Srbije u boksu, koja je hrabro odlučila da nosi hidžab i nastavi osvajati medalje. Njena odluka inspirisala je mnoge žene i donijela joj popularnost na društvenim mrežama.

Elma Hajrović: Inspiracija s Hidžabom

Elma Hajrović je svjetska prvakinja u karateu i reprezentativka Srbije u boksu, poznata po svojoj hrabrosti i odlučnosti. Prošle godine donijela je tešku odluku da stavi hidžab, što je izazvalo brojne reakcije, ali i podršku koja ju je dodatno ohrabrila.

„Bilo je teško zbog publike koja me prati, jer sam već bila poznata na društvenim mrežama. Trebalo je objasniti ljudima šta hidžab predstavlja,“ prisjetila se Elma.

Uprkos predrasudama, Elma je pokazala da mržnja i predrasude ne treba da postoje. „Kao predstavnica svoje zemlje, ponosno sam izašla da se borim s hidžabom i pokazala da mržnja i predrasude ne treba da postoje,“ rekla je sa ponosom Elma.

Spartanka iz Srbije

Elma je popularna na društvenim mrežama, gdje je prati više od 200.000 ljudi na TikToku. Njen nadimak „Spartanka“ oslikava njenu snagu i odlučnost, a muškarci je često doživljavaju s poštovanjem i strahom zbog njene fizičke spremnosti.

„Moj najveći izvor snage je želja da pobijedim sebe. Svaki put kada prevaziđem svoje strahove, postajem jača i bolja verzija sebe. Za to je potrebno izložiti sebe malom riziku, jer bez rizika nema ni profita,“ zaključuje Elma.

Sport i Obrazovanje

Osim što je uspješna sportistkinja, Elma je završila fakultet za sport i fizičko vaspitanje, čime je dodatno obogatila svoje znanje i vještine. „Sport je oduvijek bio dio mene. Volim svaki sport i smatram da je važno razumjeti sve aspekte kako bih mogla da se razvijam,“ objašnjava ona.

Elma Hajrović nastavlja da inspiriše mnoge žene širom Srbije i svijeta, dok svojim primjerom pokazuje da vjera i sport mogu ići ruku pod ruku.Pogledajte prilog Al-jazeera balkans ispod teksta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex