Tutin / Apel porodice utopljenog dečaka Izmestite nas odavde, nismo bezbedni

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Severdžan Đugatan iz Tutina, čiji se dvogodišnji sin Elvir u nedelju oko 16 sati utopio u reci Vidrenjak, za Infolid kaže da još uvek čuje poslednje reči svog deteta i da ne može da prihvati da njega više nema. On kaže da se sve desilo u trenutku i da je pokušao da spasi svog sina.

-Pitam se da li je tragedija mogla biti izbegnuta i da li treba još neko da se utopi pa da nas izmeste odavde i nađu nam bezbedniji smeštaj, u suzama govori Severdžan.

On je, kaže, celu noć proveo na obali, gledajući u nadošlu reku i plačući za svojim sinom.

-Nisam mogao da uđem u kuću, sedeo sam na obali i plakao. Razmišljam o tome da li sam mogao još nešto da uradim, možda da zaronim i da ga tražim po dnu… Ne znam, možda bi se i ja udavio, a bolje i to da se desilo nego što sam sina izgubio, kaže nesrećni čovek.

On ističe da se više puta obraćao lokalnim institucijama tražeći adekvatno rešenje za svoju porodicu.

-Deset godina živimo u baraci, bez ikakvih uslova… Nemamo kupatila, vode, često smo i bez struje. Ovde nije bezbedno, može se dogoditi da baraka sklizne, da se zemlja obruši tokom noći i da upadnemo u vodu, da se svi udavimo. Reka je na dva tri metra od barake, to je padina, strmo je, zemlja se obrušava, kaže Severdžan, moleći nadležne da izmeste njegovu porodicu i komšije.

-Verovatno postoji neki plac, neko bezbednije mesto za nas. Možda bi se neko javio i da nam sagradi neke kuće, postoje donatori, naši, strani, pomažu svima pa će možda i nama. Samo da se sklonimo odavde jer u svakom trenutku se može dogoditi nova tragedija, kaže on.

Severdžan priča da se dešavalo i ranije da neko dete upadne u vodu ali su uspevali da ih izvuku.

-Sigurno je bilo najmanje tri takva slučaja ali srećom tada voda nije bila velika pa smo uspeli da spasimo decu. Sada nisam spasio svog sina, kaže otac nastradalog dečaka.

Romske barake izgrađene su pre nekoliko decenija na opštinskom zemljištu koje se nalazi pored reke. Ovo divlje naselje nema nikakve uslove za život. U njemu živi desetak porodica koje su se tu doselile sa Kosova. U lokalnoj samoupravi kažu da ove porodice neće ostati same i da će im opština pomoći.

Infolid

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker