Puzović ostao zbunjen kod „Tutina na vodi“: I ministri i direktor „Srbijavoda“ se pitaju odakle zgrada u koritu rijeke (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovih dana je na društvenim mrežama ali i u široj javnosti aktualna je priča o zgradi izgrađenoj iznad reke Vidrenjak u Tutinu. Ta zgrada je dospela u žižu javnosti nakon poplava koje su pogdile ovaj gradić, a ono što je izazvalo polemike jeste ko je dozvolio da se ova zgrada izgradi u samom koritu reke.

„Građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade nad rečicom Vidrenjak izdala je lokalna samouprava a vodoprivreda je dala saglasnost. Zgrada je izgrađena pre osam godina“, objašnjava za televiziju Nova S načelnik opštinske uprave Tutin, Muamer Mavrić.

Novi ministar građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić zatražio je od opštine Tutin da se pošalju svi podaci i dokumenti o tome ko je izdao građevinsku dozvolu.

„Svi spisi predmeta su poslati u nadležno ministarstvo, ne očekujemo da će se inspekcija pojaviti u Tutinu, nisu nam ništa javili. Inače, dok se dobijala građevinska dozvola bila je jedna žalba, ministarstvo je prvu građevinsku dozvolu poništilo, međutim, odeljenje za urbanizam je izdalo drugu, odnosno novu dozvolu“ kaže Mavrić.

Na pitanje odakle mogućnost da se gradi zgrada iznad reke odgovara da je dobijena saglasnost Republičke direkcije za vode Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede nakon čega je lokalna samouprava izdala lokacijsku dozvolu.

Inače, kada su u nedelju, nakon poplava, u Tutinu bili ministri i direktor Srbija voda postavili su pitanje ko je izdao dozvolu za izgradnju zgrade iznad reke Vidrenjak. Rečeno im je da je je to Javno preduzeće Srbijavode. Novi direktor tog preduzeća, Goran Puzović, nije mogao da veruje da je to njegovo preduzeće uradilo.

Pogledajte video

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker