Potresna ispovijest oca Elvira (2) koji se utopio u rijeci u Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Voda je nadirala sve više, a Elvir se okliznuo i upao u reku. Uleteo sam u vodu, ali su me struje preturale, nisam uspeo da ga uhvatim, priča Severdžan Đugatani

Elvir je bio ispred kuće, smejao se i igrao sa starijim bratom. Bio sam s njima i ušao sam u hodnik da obujem čizme. Stariji sin je vrisnuo i počeo da me zove.

Ovako za Alo! opisuje najteže trenutke u životu Severdžan Đugatani, čiji se sin udavio u nabujalom Vidrenjaku u Tutinu.

– Tog dana je padala jaka kiša i došlo je do izlivanja reke ka magistralnom putu – navodi Severdžan.

Primetio je da je voda počela da potkopava zemlju ispred njegove kuće.

– Zato smo i izašli ispred kuće jer smo se bojali da voda ne odnese našu baraku. Deca su se igrala pored stepeništa, a ja sam vukao neke stvari da ih sklonim. Gledao sam da nekako spasem kuću jer je voda nadirala sve više. Pokvasio sam noge i ušao sam u hodnik da se presvučem i uzmem dublje čizme. Tada se Elvir oklizao i upao u reku – kaže Severdžan, i dodaje da je trčao za svojim sinom sve dok je bio na površini vode.

Pokušavao je da mu pomogne i da ga izvuče iz vode, ali nije uspevao. Vrtlozi Vidrenjaka odneli su nemoćno dete dva i po kilometra nizvodno.

Situacija se stabilizovala

U Novom Pazaru, u gradskom Odeljenju za vanredne situacije kažu da su grad od većih poplava sprečile brane koje su izgrađene pre nekoliko godina. Radnici komunalnih službi su u nedelju uveče obavili pranje ulica u poplavljenim delovima ovog grada.

– Ušao sam u vodu s obale, ali nisam mogao da idem daleko jer su me struje preturale. I stariji sin je krenuo ka vodi i mislio sam da će i on da upadne. Gledao sam kako mutna voda guta moje dete i nosi ga daleko od mene – kaže otac dečaka.

Tri sata trajala je potraga za dečakom, čije telo je pronađeno na izlazu iz ove varošice.

– Zvali su me da mi kažu da su pronašli moje dete daleko od kuće, voda ga je izbacila blizu obale. Telo je bilo u džamiji cele noći i onda smo ga sahranili u Novom Pazaru. Još čujem njegov smeh jer se mnogo smejao dok se igrao s bratom. Molim opštinu da nam nađe neki smeštaj jer ako ovde ostanemo, biće rizično za preostalo četvoro dece. Vidite kako je reka blizu, a naše naselje je ilegalno – kaže Severdžan.

Reka nosi sve pred sobom

Situacija u opštini Tutin je u nedelju bila veoma kritična jer je prethodna dva dana pala velika količina kiše. Reka Vidrenjak nosila je sve pred sobom. Tokom jučerašnjeg dana voda se povukla u svoje korito, a kiša je prestala da pada.

Ovu varošicu u nedelju uveče obišli su ministri odbrane, policije i turizma Miloš Vučević, Bratislav Gašić i Husein Memić. U ime državnog rukovodstva poplavljenim meštanima ponudili su svaku vrstu pomoći.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker