Đerlek: U Tutinu vakcinisano samo 7,6 odsto građana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, Mirsad Đerlek rekao je za Tanjug da ga raduje što je proces vakcinacije u Sjenici u poslednjih 15 dana mnogo bolji, ali skreće pažnju da se u Tutinu imunizacija i dalje sprovodi dosta sporo i da je vakcinisano svega 7,6 odsto građana.

Đerlek kaže da je plan da se jedna od sednica Odbora za zdravlje i brigu o porodici Narodne Skupštine održi u Tutinu, što bi veruje, bila prilika da se ljudi pozovu i motivišu na vakcinaciju.

„Moramo da razgovaramo sa ljudima, da ih oslobodimo bespotrebnog straha, i dezinformacija kojima su bombardovani“, ističe Đerlek.

Novi Pazar se polako budi i vakcinacija ide na bolje, navodi on i najavljuje da će stručni tim obići sva sela i opštine na teritoriji zemlje jer, prema Đerlekovim rečima ne sme da se dozvoli da ostanu „džepovi infekcija“.

„To znači da postoje mesta gde nije urađena kompletna imunizacija, i zato moramo da obiđemo svaki grad, svako prigradsko naselje i svaku opštinu jer tek kada se vakciniše dovoljan broj građana možemo da kažemo da smo završili posao“, zaključuje on. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker