Tutin – Dok je dobrih ljudi i nas će biti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prvi put u svom životu donaciju naših čitalaca nedavno je dobila baka Stanica Milojević iz sela Dobrinja kod Tutina kojoj je ovih dana, dok još razmišljala na šta da potroši prvih 50 evra, stigla nova radost. Od dobrih ljudi: Jovana Živanovića iz Manhajma u Nemačkoj, Dobrile Marinković iz Amerike i Safeta Zukorlića iz Austrije dobila je još po 50 evra, pa je na bakinom „kontu“ sada ukupno 200 evra.

250218c1 1068x801

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Bez ikakvih prihoda

Baka Stanica Milojević živi sama u oronuloj porodičnoj kući na periferiji sela Dobrinja, nikakvih prihoda nema i da nije humanih komšija i rodbine, ne bi mogla da se prehrani i opstane na surovom Pešteru. Tek odnedavno štićenik je Humanitarnog mosta „Vesti“, a u pomoć joj je među prvima pohitao i naš saradnik i poznati humanitarac Hido Muratović koji je uručio namirnice i sredstva za higijenu u vrednosti 50 evra.

– Bog vam dao, deco, sve što poželite u životu. Hvala vam što ste me se setili i što mi pomažete da lakše preguram i ovu peštersku zimu. Do sada sam mislila da sam potpuno sama, a sada znam da na mene neko, ipak, misli i to negde u dalekom svetu. Bog neka vas čuva – priča baka Stanica.

Naglašava da će dobijeni novac najvećim delom potrošiti na lekove i lečenje, namirnice, ogrev i struju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Nema sa kime da progovori

Naš čitalac Jovan Živanović iz Manhajma, inače redovni i dokazani dobrotvor, pobrinuo se da sa po 50 evra obraduje i usamljene bake Stanu Minić iz zabitog Dragočeva na planini Rogozni kod Novog Pazara i, takođe, usamljenu i bolesnu staricu Razu Čaušević iz Sjenice.

Do baka Stane nismo mogli da odemo, jer je njeno Dragočevo još pod snegom, a put do vrha Rogozne je teško prohodan. Da bi joj uručili poklon iz Manhajma pomogao nam je, kao i mnogo puta ranije, poštar Rade Joković, koji je usamljenim starcima sa Rogozne zimi, a nekima i leti, jedina veza sa ostalim svetom.

Baka nam se preko Rada, a i telefonom zahvalila i zamolila nas da dobrotvoru iz Nemačke prenesemo zahvalnost, velike pozdrave i želju za sreću i dobro zdravlje.

– Još sam, hvala bogu, na nogama, ali nikuda ne mogu iz kuće. Jedva čekam da dođe proleće i da u Dragačevo stigne i neko od drvoseča i mojih rođaka iz Novog Pazara koji mi donesu hleb i kafu, a kad zatreba i lekove. Još mi je važnije da imam sa kim da progovorim. Starost, bolest i samoća su užasni. Samo ja znam kako je mojoj duši u ovom bespuću – žali se baka Stana.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

TV prozor u svet

Ističe i da joj je televizor, koji su joj svojevremeno kupili naši čitaoci, najbolji prijatelj i jedini prozor u svet. Novac iz Manhajma potrošiće za lekove i namirnice, koje će joj iz Novog Pazara doneti dobri poštar Rade.

Istina, Stana Minić se nije udavala, pa nema poroda. Živela je sa majkom Cvetom, koja je pre pet godina preminula u 95. godini. U poslednjih 25 godina ni jednom nije bila u Novom Pazaru, niti nekom drugom gradu, a poslednji put lekar je pregledao pre 12 godina, kada je Vojska Srbije na Rogozni organizovala akciju „Vojni lekar na selu“.

Baka Razi 230 evra

Za razliku od Stanice Milojević i Stane Minić, baka Raza Čaušević nema probleme sa bespućem, jer živi u centru Sjenice, ali ima sa oronulom kućom, krovom koji prokišnjava, hladnoćom, sirotinjom, usamljenošću i bolešću. Osim Jovana Živanovića iz Manhajma koji joj je poslao 50 evra, dobila je još nekoliko vrednih donacija od prijatelja „Ljudskih sudbina“. Od Hida Muratovića 100 evra i najneophodnije namirnice, a Redžepa Tokovića iz Amerike 50 evra i od Elvisa Tokovića iz Sjenice 30 evra. Još nekoliko naših čitalaca, mahom rodom sa Peštera iz okoline Sjenice, najavilo je pomoć.

– Mnogo mi znači ova podrška. Već sam namirila dug za struju, kupila najpotrebnije lekove. Imam trenutno i namirnice, a naručiću i metar-dva drva. Ako bude prilike možda ću i bar malo popraviti kućicu u kojoj živim – ističe baka Raza i moli nas da dobrotvorima Jovanu, Redžepu i Elvisu prenesemo srdačne pozdrave i zahvalimo im se u njeno ime.

(Vesti online)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex