Zukorlić: Vlast u Tutinu na ime mrtvog čovjeka godinama u bescjenje rasprodaje opštinsku imovinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas drugu sjednicu redovnog zasjedanja na kojoj razmatraju izbor novih sudija i izvještaje nezavisnih tijela. Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić ukazao na spregu lokalnih vlasti u Tutinu sa jednim od sudija koji traje godinama, a koja je rezultirala prodajom opštinske imovine u bescjenje. Apsurdno je, navodi Zukorlić, da zloupotreba teče na ime čovjeka koji je preminu prije više godina.

– Najnoviji primjer nam dolazi iz Tutina. Čak sam dobio potrebnu dokumentaciju koju ću, ako treba, proslijediti Tužilaštvu i drugim nadležnim organima, da prosto ne povjerujete da se nešto tako može dešavati u ovoj zemlji u 21. vijeku. Imamo svojevrsnu spregu političkih vlasti na lokalu i pravosuđa, jedan trio koji je napravljen da ne vjerujete da je neko mogao da se usudi da tako drsko pravi kriminal na relaciji između opštinskih vlasti u Tutinu – personificirano u opštinskom prvobranilaštvu gdje je sin čiji je otac sudija i imate treću tačku – predsjednika mjesne zajednice naselja Dubovo u Tutinu koji je preselio, umro, preminuo prije više godina a koji idalje potpisuje odrešena akta.

Dakle, vrši se prodaja zemljišta opštinskog, državnog, nemam ovdje sada tačne detalje, pa je sada prvi korak te prodaje predsjednik mjesne zajednice sa kojim se pravi ugovor, on potpisuje ugovor, otuđenje se vrši po veoma niskim cijenama, jer se podrazumijeva da nije pametno kupovati opštinsku ili državnu imovinu skupo, što biste kupovali skupo, to je smisao cijelog kriminala. Onda se ide dalje. Da bi se to legaliziralo uđe se u određeni spor, tužba dolazi do sudije oca, potrebno je da se ne pojavi ili ne žali opštinski prvobranilac, ako sam precizno formulisao ove relacije, ali je sve to proverljivo, jer ja nisam ovdje dužan biti pravosudno ili sudski precizan, jer govorim politički, ali vrlo jasno.

Tamo se ne pojavi opštinski prvobranilac koji bi treba da brani opštinsko zemljište, odnosno zemljište naroda, pa nakon toga sudija otac donosi presudu da je ugovor valjan i otkupljuje se zemljište naroda u bescjenje i to tako teče godinama. Prema mojim informacijama, najmanje otkako je čovjek preminuo su tri godine, njegovi su potpisi na ugovorima, dakle mrtav čovjek potpisuje ugovore u zemlji Srbiji u 21. vijeku i to funkcioniše normalno. Dakle, ovdje se ne radi o međustranačkim prepucavanjima i stavovima, ovo su papiri u pitanju. Ja sam te papire vidio. To je proverljivo i naravno onog trenutka kada ovo izađe u javnost siguran sam da će se pokrenuti mehanizam istraživanja tog kriminala.

Ne sumnjam u to, ali ono što je kod mene najtragičnije, nije to da li ćemo mi sada reagirati, siguran sam da hoće, jer nećemo dozvoliti da ne reaguju, ali je problem kako je moguće da se to dešava godinama da je potrebno da narodni poslanik to iznese u Narodnoj skupštini da bismo mi saznali uopšte o tome nešto, što je strašno, a ustvari kako je moguće da mi imamo u pravosudnom sistemu takvu relaciju koja ne može biti nepoznata policiji, nadležnim službama koje se time bave.

E to je ono o čemu ja govorim – ne možemo imati zdravost sistema ukoliko nam cjelokupni pravosudni, nazovimo, policijski, vaskularni sistem nije zdrav. Dakle, ukoliko su neki kapilari začepljeni, ne možemo reći pa to su neki kapilari tamo u nekom Tutinu, baš nas briga jer tamo je neka SDA na vlasti koja je uzurpirala sve što se moglo uzurpirati, drži vlast preko 20 godina, drži taj narod u svojevrsnoj gasnoj komori. Dakle, da biste psihološku dimenziju razumjeli sama činjenica da građani skoro tri decenije piju prljavu vodu i navodno glasaju za tu vlast.

Akademik Zukorlić se osvrnuo i na dešavanja na rukometnoj utakmici Crvena zvezda – Novi Pazar ističući da ne smijemo dozvoliti da huliganske grupe narušavaju međunacionalne odnose.

– Imate ponovo na rukometnoj utakmici šovinističke izlive od strane grupe navijača Crvene zvezde. To je nešto što ne možemo ostaviti na nivo da eto osudimo to i idemo dalje. Moramo naći lijeka. Jedan aspekt je pravosudni, ali nije jedini.

Mi se moramo šire suočiti sa tim oblicima šovinizma, nacionalizma i ono što mene boli jeste da elite ovog društva intelektualne i političke, da mi svi zajedno nekako prepuštamo dominaciju onim najgorim huliganskim strukturama navijača da nam oni diktiraju naše odnose, da oni odlučuju o tome da li ćemo popravljati odnose između Bošnjaka i Srba ili ćemo ih kvariti i da ono što mi činimo na polju pomirenja, raznih aktivnosti zbližavanja, upoznavanja, eliminisanju svega što je destruktivno, da mi dopustimo da nam grupa huliganskih navijača diktira te odnose. To je strašno.

Ja pozivam sve pripadnike elita na nivou Srbije i političke i intelektualne da ne dopustimo da nas pregaze huliganske grupe navijača koji spadaju u najniži nivo društveni sloj u kulturološkom, mentalnom i etičkom smislu i da nam oni diktiraju da li ćemo da se mrzimo ili volimo, to je neprihvatljivo.

Ovo se ne smije prihvatati kao nešto uobičajno, kao sastavni dio nečeg što se eto dešava. Ja se bojim i toga da se naviknemo, da to postane normalno, jer kada se naviknete to znači da takvu devijaciju i jednu opasnu stvar širenja mržnje tolerišete i prihvatate kao sastavni dio našeg kulturološkog obrasca. To je nešto na čemu se moramo svi zajedno angažirati.

Izvor: SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Pašà
Pašà
11 mjeseci ranije

Lažni dr akademik koji sam sebi kači titule ,najveci prevaranti i lažov ,koji je opustošio dzamije i zavadio dzematlije pa sad liže du.e diletantima u Bg.Što više olajava Bošnjake to više pprodičnih funlcika u Bg.Najveci šibicar koji se bogati od kuhinja i milostinje.Udbaš ima zaduženje što više da kleveta dobije politicle funlcije.Politička ništarija ..Rasturio islamsku zajednicu ,posvađao narod ,i sad olajava.Samo što zine laže

Haber
Haber
Odgovor za  Pašà
11 mjeseci ranije

Njegovo naručeno,svakodnevno napadanje i ljaganje svoga naroda,dovelo je do toga da je edinu hamidovicu izgubio glavu.upozoravao sam prije predhodnih izbora u srbiji da je podplaćen i zavrbovan sa ciljem da izazove sukob medju bošnjacima,da se prolije krv medju braćom u sandzaku.,što se sa pogibijom hamidovica obistinilo.nece on stati na tome.primirit ce se on i njegovi nalogodavci jedno vrijeme,taktizirajuci i vrebajuci pogodni trenutak za nastavljanje i produblivanje sukoba unutar bošnjackog naroda.za ova podmukla nedjela biva nagradjen davanjem funkcija u vladi srbije njemu i članovima njegove familje.za sad uziva on i njegova druga žena elma elfic u benefitima dobivenih funkcja.on je dobio funkcju podpredsednika srpske skupštine a žena mu elma zamjenika ministra za obrazovanje.njegov sin usama biva predložen za podpredsednika republičke izborne komisije(rika)srbije.inetresantno je da ga na tu funkciju predlaže niko drugi do samir tandir poslanik spp.po principu ti zukorlicu mene za poslanika u srpskoj skupštini, ja cu tebi predlagati tvoje članove porodice na odgovarajuce fuknkcije,dobivene od njihovih nalogodavaca u sadašnjisti i buducnosti.
Nije hamidovic prvi koji je zbog zukorlica izgubio glavu,20.aprila 2007 godine na planini ninaja u blizini sela žabran biva od strane srpskih specijalnih snaga ubijen u cvijetu mladosti dvadesetosmogodišnji ismail prentic.ubistvo prentica je predhodilo pozivanje srpske države od strane zukorlica,da se razračuna sa takozvanim vehabijama.ove ,,vehabije,,su navodno spremale atentat i htele da ubiju zukorlica.u istoj akciji srpske policije kada je ubijen ismail prentic, biva ranjen i uhapšen,potom osudjen na 13 godina zatvora senad ramovic zvani becan.pre ovog dogadjaja sedam dana uhapšeno je još nekoliko momaka koji su u istom procesu osudjeni na,preko 90 godina zatvora..treba se napomenututi,da edina hamidovica proglašava šehidom i ako je ubijen od strane pripadnika svoga naroda.dok ismail prentic ne biva proglašen za šehida i ako su ga ubili srpski specijalci.kako ovo objasniti običnom sadzčkom čovjeku.šta stoji iza ovakog tretiranja ove dve tragedije u sandzaku i zašto je do njih uopšte došlo.????

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker