Zukorlić u Ljeskovi: Odustali smo od ministarstva da bi autoput prošao kroz Pešter

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Karavana Muftijinog amaneta na čelu sa nosiocem liste Usamom Zukorlićem održala je skup u Ljeskovi. Iz ovog pešterskog mjesta poslata je jasna poruka da će, dolaskom SPP-a na vlast u Tutinu, biti ispravljene nepravde duge preko tri decenije.

Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić poručio da je došlo vrijeme da generacije pobjede donese novu stranicu prosperiteta Sandžaku.

“Rahmetli Muftija je govorio da su postojale generacije opstanka našeg naroda. To su bili naši djedovi i nane. A onda je Muftija sebe i generaciju svojih prijatelja svrstao u generaciju promjene. One su se i desile. Neki od nas su i u ovoj trećoj generaciji – generaciji pobjede. Ja znam i duboko vjerujem da će 3. aprila građani Tutina znati ko je prava strana.

To je strana koja je na istini, pravdi – ona koja će se boriti protiv kriminala i korupcije i ovom narodu donijeti prosperitet. Pobjeda će doći onoga trenutka kada svi mi zajedno ponesemo onaj amanet koji je rahmetli Muftija uglavnom sam nosio ”, kazao je dr. Bulić.

Predsjednik OO SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović istakao da su Pešterci uvijek bili ponosan i hrabar narod, te da je siguran da će na ovim izborima znati da izaberu najbolje za sebe i budućnost generacija koje dolaze.

“Ovo je dokaz da karavane koje smo započeli sa Muftijom djeluju sve jače i odlučnije, baš onako kako je on rahmetli volio i želio. Došao sam ovdje sa novim predsjednikom u njegovoj pratnji da mu pokažem “Ljeskova city”. Umjesto toga pokazaše mi jednu sušaru. Nakon toga riješiše da nam prodaju neku priču o autonomiju. Međutim nisam smio ni o tome predsjedniku mnogo da pričam, jer se bojim da, ako postane i malo strašno, da će neki odmah pobjeći za Tursku. I neka ih. Treba da odu. Previše su bili na čelu Tutina i mučili ovaj narod. A vi ste ponosni Pešterci, vi nikada niste bježali”, istakao je Redžepović.

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić obratio se prisutnima. Dosta je bilo, podvlači Zukorlić, jedne te iste priče tri decenije. Vrijeme je za promjene.

“Riješili smo zajedno sa svima vama da stavimo tačku na 32 godine jedne te iste vlasti u Tutinu. Mnogo je. Za taj period je moglo da se napravi tri “Ljeskova City-ja”, da se zaposli 30.000 radnika. Mi ne želimo da slušamo više jednu te istu priču. Vi ste uradili šta ste uradili, kazali ste šta ste imali. Allahimanet. Vidimo se u historiji i knjigama. Vrijeme je za novu politiku. Politiku pravde i pomirenja, politiku projekata i prosperiteta”, kazao je Usame Zukorlić.

Da se i u Tutinu ulaže kao i u Sjenici, ističe Zukorlić.

“Žao mi je sva ova sela od Delimeđa do Ljeskove. Jeste li vidjeli da, gdje god su imali veću podršku, tu je veća zaostalost. Je l’ se tako nagrađuju vjerni glasači? Želimo tome da stanemo u kraj. Hoćemo da se i u Tutin ulaže kao što se ulaže u Sjenici”, podvukao je Zukorlić.

Zukorlić poručio da je SPP žrtvovala lične pozicije u izvršnoj vlasti kako bi narod u Sandžaku dobio više.

“Kada dođe taj dan, a to neće biti, ako Bog da, prazna priča – to će biti jedan veliki ekonomski projekat. Kad ti ojačaš našeg čovjeka, on će biti slobodan i prosperitetan. Vidjeli ste kako je rahmetli Muftija ponosno predstavljao naš narod u skupštini R. Srbije. Tako ćemo vas i mi predstavljati. Nikako na principu poltronstva. I znajte – mi smo Ministarstvo bez portfelja zamijenili projektom autoputa, jer nam je bitniji interes građana od našeg ličnog interesa”, poručio je Usame Zukorlić.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
16 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Neko
Neko
6 mjeseci ranije

Ovo je jedini put nasih partija. To mi je mnogo smetalo, sto nase glasove prodaju za svoje fotelje, jer se onda zna da nema nista od projekata. A kada si ministar, ti zastupas drzavne a ne Sandzacke interese….malo je tu prostora za preusmeravanje tih resursa a plan se odobrava od strane vlade a ne ministra samog. Ako je ovo tacno da su odustali, zaista mi je drago. Molim Allaha da ih ocisti i pomogne te da nam popravi stanje.

Bego
Bego
6 mjeseci ranije

Na sta spade Sandzak da Zukorlic dinastija se bogti na racun gradzanna Sandzaka.
OkUpirali IZ I VAKUF pljackaju ,fakultet gde se dele doktorati koji nigde nevazu.
To je dostignuce Zukorlic dinastije
Podela Bosnjaka, korupcija , bahatos , lazi , populizam.

M......
M......
Odgovor za  Bego
6 mjeseci ranije

A jok ne važU

Seljo iz Brnjaka
Seljo iz Brnjaka
Odgovor za  Bego
6 mjeseci ranije

Auuuuu…kako brzo zamijeni baba u Vuckovu guzicu.Pa sto ne saceka malo poBogu da se ohladi mesto pa da ,,uljegnes” no tako brzo.Al dobro,mozda si u pravu,gvozdje se kuje dok je vruce.U Vuckovo prkno ne treba da se mnogo trosis.Otac ti je obezbijedio mesto i ne treba ni kad pricas da podmazujes vilicu.I kad bi mumljao one bi te babove sluge razumele po principu kad ovan preko potoka sve ovce za njim.A ti mutavi dobro znas dok god je ovaca bice i vune a za kurbane i da ne govorim.

Samra
Samra
Odgovor za  Seljo iz Brnjaka
6 mjeseci ranije

Seljo …pravo ime za pravu osobu izgleda hahaaaa

Samra
Samra
Odgovor za  Bego
6 mjeseci ranije

Kriminalci u sahteee!!!! AkoBogda insalla

sara
sara
6 mjeseci ranije

Usame ne govori istinu, ministarsko mesto je Vucic obecao Ljajicu.

Ella
Ella
Odgovor za  sara
6 mjeseci ranije

Aha znaci Nas ce usame usrecit u sandzaku eto nama blagostanju carobni stapic je vec na stolu abrakadanra I eto autoputa, abrakadanra I eto nama boljieg standard, sjenica ociti primer zukorlicevce vlasti

Car
Car
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Ovaj balavac je , na oca, vest manipulator i profesionalni lažov.
Autoput je DRŽAVNI PROJEKAT , povezivanja sa morem i nema , ama bas ništa sa SPP .
Bilo je vise ideja, projekata , Zlatar, limska kotlina ,Ivanjica , Kladnica ,Sjenica i dalje do granice sa Crnom Gorom , koja radove na svojoj trasi privodi kraju.
Ovo je jedina istina , a manipulacije da je ta dinastija i to društvo dalo neki doprinos i dovelo Autoput kroz Sandžak su čista LAŽ

sara
sara
Odgovor za  Car
6 mjeseci ranije

Istina sve do poslednje reci, ovo zna svako malo bolje obavesten, Ljajic dobija ministarsko mesto i to je vec odluceno, a autoput sa strankama ima veze koliko ja sa marsom.

Bell
Bell
6 mjeseci ranije

Kratko i jasno Autobahn>prema C gori je projekat “srbskog sveta” da bih pokusali povezati serbske zemlje, drugi krak ide prema B Luci, dakle sve jasno. E sad sto tri stranke iz Sandzaka truju narod kojekakvim lazima i obecanjima… Vec vise decenija, da bih sauvali novosteceno bogatstvo raznim kanalima potkomunistickog drustava… Dok su masse i mase iseljene radno sposobni sirom Eu/trbuhom za kruhom…

Ella
Ella
6 mjeseci ranije

Viz godine

M......
M......
Odgovor za  Ella
6 mjeseci ranije

Ne znam šta je viz al işte viceve slušamo više od 30 godina

Autonomas
Autonomas
6 mjeseci ranije

Ma ti si za Ljeskove citi to je tvoj domet za nešto vrjednije bas i nijesi.

Haso
Haso
6 mjeseci ranije

Daj bre nelazite vise narod sa auto putem.Toje jos pre pet godina Rasim dogovorio.Vi sad ponavljate ono stoje SDP uradio.Nelazite vise sram vas bilo.

M......
M......
6 mjeseci ranije

Ako Bog da poslije 30 godina prazne price da sve bude bolje

16
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker