SDA Sandžaka ponovo na vlasti u Tutinu, muftija Zukorlić počasni građanin

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

SDA Sandžaka, posle dva meseca, ponovo se vratila na vlast u Tutinu, a ta opština, prvi put u svojoj istoriji, dobila predsednicu opštine, piše list Danas.rs

U skupštinskoj sali bilo je 19, od 37, odbornika, 17 iz SDA Sandžaka i dva samostalna.

Većinu su dali bivši članovi i funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP) Ljutvija Balkan i Jašar Balić. Za biznismena Balkana, nekadašnjeg bliskog saradnika muftije Muamera Zukorlića, u prethodnom periodu, tvrdilo se da je najveća brana stvaranju koalicije između SPP i SDA Sandžaka.

To je obrazlagano činjenicom da je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin učestvovao u razbijanju Islamske tajednice (IZ) u Srbiji 2007.godine.

Novoformirana skupštinska većina, jednoglasno i brzo je odlučivala o dvadesetak tačaka dnevnog reda.

Smenjena je dosadašnja predsednica lokalne skupštine Fazila Fazlić – Berović. Kadar Sandžačke demokratske partije (SDP), a na kraju sednice i predsednik opštine Bajro Gegić, odbornik Grupe građana „Tutin na prvom mestu“ i članovi Opštinskog veća.

Za predsednicu tutinske opštine izabrana je Refadija Ademović, diplomirana inženjerka poljoprivrede i profesorka biologije i hemije. Ona je kadar SDA Sandžaka.

Odbornici su plaketu počasnog građanina Tutina, posthumno dodelili muftiji Muameru Zukorliću, koju su primili odbornici Balkan i Balić.

Skupština je usvojila odluku i o ovogodišnjem budžetu, u kojem će biti više od 1,48 milijardi dinara.

Imenovani su i novi vršioci direktora u KP „Gradac“ i Centru za socijalni rad.

U Komunalnom preduzeću smenjen je direktor, koji je na toj funkciji bio od leta prošle godine, ali i kadr smenjene većine, a u Centru za socijalni rad do promene je došlo zbog isteka mandata direktorki,

U, još uvek, aktuelnom mandatu, lokalna vlast u Tutinu je nekoliko puta prekonponovana, jer su je stalno pratile blokade i ne zasedanje opštinske skupštine i duže od pola godine. Za to je optuživana SDA Sandžaka, koja je na vlasti bila od 1996.godine do pre dva meseca, kada je formirana nova skupštinska većina.

Novu većinu, pre dva meseca, napravilo je 5 odbornika GG „Tutin na prvom mestu“, 10 iz SPP, podeljenih u dve frakcije, 2 iz SDP i po jedan odbornik iz SNS i SDA. U opoziciji je ostala SDA sa 17 odbornika.

SPP je, zbog nepoštovanja odluke, iz svojih redova isključila visoke funkcionere Balkana i Zaima Redžepovića i ostale koji se nisu povinovali odluci. U međuvremenu, iz Balkanove frakcije, tri odbornika su se vratila u partiju, a njihov vođa i Balić su nastavili da deluju kao samostalni odbornici i danas su doprineli da se Ugljaninova partija ponovo vrati na vlast.

Smenjena vlast se zaklinjala da će raskrinkati vladavinu SDA Sandžaka, koja je „defastirala opštinu Tutin“ i sve zloupotrebe. Sve je ostalo na obećanjima i sasvim slučajno se saznalo da je tutinska opština u dugu od 641 milion dinara.

Današnju sednicu lokalnog parlamenta uživo je prenosila Pešter televizija, vlasništo Ljutvije Balkana, koju je kupio pre nekoliko godina zahvaljujući danas smenjenom Bajru Gegiću.

Danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
27 dana ranije

Koje licemerje koristiti jednu plaketu za pokriće svojih kriminalnih dilova sa osvedočenim uništiteljima ovog grada.Pa još ono ljubljenje plakete,nebih se iznenadio da završe u nekoj španskoj seriji.

Roki
Roki
28 dana ranije

Neodgovara posten Bajro i opet ove lopine se docepase vlasti,umesto u prdekanu.Sad ce se nastavlit i dalje devastacija Tutina ,nelegalna gradnja,zaposljavanje nestrucnog kadra,izadavanja nelegalnih dozvola i priprema da se pokradu sledeci izbori.Sad im odgovara ovim iz Sda Jaso.A sto se tice muftine stranke ,nista nisi bolji od ovih iz sda lopina,cim prave s njima koaliciju.

Hasko
Hasko
28 dana ranije

Samo da nije podmukli,lukavi preletač Bajro,po hairu i manje da kradete i lažete.

Covek
Covek
27 dana ranije

Na sta je nalik ovaj cupalj obrihani

Nik
Nik
28 dana ranije

Alahu hvala

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex