Otpočeli zvanični razgovori opozicije u Tutinu o formiranju nove skupštinske većine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon zvanično objavljenog poziva Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu predstavnicima opozicije oko formiranja nove skupštinske većine i prevazilaženja političke krize u ovoj opštini, danas je u prostorijama ove partije održan inicijalni sastanak sa delegacijom Sandžačke demokratske partije (SDP) i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu”.

Kako javlja Pešter TV, na sastanku je dogovoreno da neće biti zvaničnih izjava za medije niti pojedinačnih saopćenja za javnost sve dok budu trajali pregovori, a da će građani biti blagovremeno obavještavani o rezultatima razgovora isključivo putem zajedničkih saopćenja ove tri političke opcije u Tutinu.

Tokom današnjeg sastanka, analizirana je, između ostalog, i posljednja sjednica skupštine, odnosno tačka dnevnog reda koja se ticala projekta formiranja regionalne deponije i uspostavljanja saradnje između Novog Pazara, Raške i Tutina u oblasti upravljanja otpadom.

Konstatovano je da se, uprkos velikoj važnosti ovakvog projekta za našu opštinu, od strane Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka manipulisalo ovom temom i da je jedna tako bitna tačka tendeciozno stavljenja na dnevni red baš u trenutku kada je svima bilo jasno da neće biti kvoruma za punovažno raspravljanje i odlučivanje.

Razgovori o formiranju nove vlasti u Tutinu biće nastavljeni i u narednom periodu, prenosi Pešter TV.

(Pester tv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Enes
Enes
8 mjeseci ranije

Od Hajra Insallah

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Ovo je “veliki korak” za ove lezileboviće koji čitav svoj vijek maštaju o vlasti, i kako da rasparčaju ovo što je ostalo nerasparčano, rasparčali su islamsku zajednicu, rasparčali su Bošnjake, rasparčali su N. Pazar, Sjenicu, Prijepolje, i još je ostao Tutin i Bošnjačko nacionalno vijeće, a onda Sandžaka više nema, iz naziva stranke su izbacili pojam “sandžak”, to će uraditi i u BNV ako ga zaposednu, Sandžak će zvati raška oblast jer prosto to moraju jer im je srpski režim omogućio da postanu politički subjekt, besomučnu reklamu na nacionalnim televizijama, grade gde hoće, ruše gde hoće, otimaju privatnu imovinu (bivša Grmija), pucaju koga hoće, prebijaju koga hoće, bez straha da će odgovarati pred zakonom, tako da u takvim okolnostima i majmuna da stavim na čelo neke stranke ona će uspeti nešto da ostvari. Dolaze teški dani za Sandžak i Bošnjake, ako se Bošnjaci ne trgnu iz dubokog sna, loše nam se piše, Sandžak polako preuzimaju DB-ovci, UDBA-ši, poltroni, ulizice, itd. a sa njma običan narod nema šta da očekuje, jedino brisanje svega što podseća na Sandžak i Bošnjaštvo, polako gubimo identitet, zbog koga mnoge nacije ratuju (Ukrajinci), itd. a mi ćemo mirno da ga izgubimo, i to sve sa aplauzima i merakom što SPP “napreduje”.

Za istinu
Za istinu
8 mjeseci ranije

…Umire sda…,organizacioni okvir borbe za opstanak bosne,sandzaka i bošnjaka.okvir borbe za naš opstanak na vjejovnim ognjištima.umire u ripcu izdaje,sopstvene djece.djece koja su se izrodila i uz sejtana(sotonu) svrstale …ostajemo sami kao siročad…teret kolaboracije sandzačke uleme sa našim egzekutorima ostaja na našem vratu i plecima…najjači gospodaru,..gospodaru svih gospodara(i dobrih i loših),..mi smo uplašeni,malodušni,nemamo snage da se borimo.manji smo nego davudov(davidov)narod kad je preskočijo rijeku na kojoj se žedan napio,..molim te u tvojoj snazi i moci,pošalji na izdajnike bošnjačkog naroda, i lakše i teže metale, i iz zmlje i sa neba,pošalji im ejam kakav zaslužuju…molim te iz moje slabosti,..poboljšaj hal poštenom sandzačkom čovjeku…i svim dobrim ljudima ovoga svijeta.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Za istinu

Bravo za komentar, i za takvo trezveno razmišljanje i razumevanje situacije u kojoj smo se mi Bošnjaci- muslimani našli, a zahvaljujući našoj ulemi i političarima kojima je pukla hala samo za ovozemaljski život i bahaćenje, ne mareći za svoj narod i vječni život.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker