Džudžo: Odluka o mojoj smeni nelegalna

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbor SDA Sandžaka u Tutinu, poslednjeg dana prošle godine, jednoglasno je doneo odluku da iz partije isključi bivšeg predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esada DŽudža. Obrazloženo je da je Džudžo prekršio programska dokumenta te stranke.

Esad Džudžo 678x381

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Odluka lokalnog odbora SDA o mom isključenju iz stranke je nelegitimna – kaže za naš list Džudžo i ocenjuje da tutinski ogranak te partije „nema nikakav izborni legitimitet nakon tragične smrti Šemsudina Kučevića, bivšeg predsednika opštine Tutin i jednog od čelnika SDA Sandžaka, zahvaljujući kome ta stranka u Tutinu ima apsolutnu vlast od 1996. godine.

Džudžo ističe da je ta partija „u poslednje dve godine izgubila kompas i nalazi se u ćorsokaku iz kojeg ne vidi izlaz.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Ne prepoznajem političku ideju na kojoj je nastala SDA Sandžaka pre trideset godina, za koju sam se borio ja i hiljade drugih Bošnjaka koji su u njoj videli svebošnjački nacionalni pokret – objašnjava bivši predsednik BNV i potvrđuje da je ovo nastavak obračuna sa njim, započet, u junu prošle godine, kada je smenjen sa funkcije predsednika bošnjačkog nacionalnog saveta.

Odluka o isključenju iz SDA dovodi se u vezu i sa najavom da bi Džudžo i narodni poslanik Bajro Gegić, na predstojećim izborima, mogli da predvode grupu građana, koja od njih očekuju da sa drugima „daju adekvatan odgovor u smislu prevazilaženja krize u kojoj se našla prva bošnjačka stranka“.

Posle smene sa funkcije predsednika BNV, Džudžo je podneo, a onda povukao svoju ostavku većnika na listi „Samoopredeljenje“ Sulejmana Ugljanina. Tvrdi da je ostavka nevažeća, jer su „građani dali, legitimitet listi za rezultate koje sam postigao, pre svega u ostvarivanju identitetskih prava i sloboda i za procese na kojima sam radio godinama. Za sve to osećam odgovornost“.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Nezvanično, grupa građana koja će na predstojećim izborima da podrži Gegića i DŽudža, uputiće zahtev Ugljaninu da preispita odluka lokalnog odbora svoje partije u Tutinu.

Džudžo je smenjen sa funkcije predsednika BNV na inicijativu svoje liste „Samoopredeljenje“, jer bez saglasnosti koalicionih partnera sa liste „Vakat je“ nije hteo da potpiše inicijativu o specijalnom statusu Sandžaka, koju su pokrenuli članovi Izvršnog odbora BNV sa Ugljaninove liste. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex