VKS delegirao sud koji će suditi policajcu za ubistvo Skarepa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrhovni kasacioni sud delegirao je Viši sud u Užicu da vodi krivični postupak protiv policajca iz Tutina Raice Beloice, optuženog da je pre više od dve godine ubio Fahrudina Skarepa (22), saznaje radio Sto plus.

fahrudin skarep

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U rešenju tog suda, dostavljenom našem radiju, navodi se da je takva odluka doneta nakon obrazloženog i osnovanog predloga Višeg suda u Novom Pazaru da se za vođenje postupka odredi drugi stvarno nadležan sud.

Kao razloge za određivanje drugog suda za postupanje Viši sud u Novom Pazaru naveo je da bi na nepristrasnost i pravičnost postupka pred tim sudom mogli da utiču otvorena medijska kampanja, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste.

“S obzirom na saopštenja nevladinih organizacija, političkih subjekata i održane proteste građana, što sve u javnosti može stvoriti predstavu da je ugrožena nepristrasnost suda, te je u cilju isključenja svake sumnje u pogledu pristrasnosti suda i obezbeđenja prava na pravično suđenje, odlučeno da se ovaj krivični postupak sprovede pred Višim sudom u Užicu”, navodi se u rešenju Vrhovnog kasacionog suda.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Odluka da se postupak vodi pred Višim sudom u Užicu doneta je imajući u vidu i to što je u avgustu ove godine Više tužilaštvo u tom gradu podnelo otpužni akt protiv policajca, a po ovlašćenju Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu iz januara 2018. godine.

Po prijemu optužnog akta Viši sud u Užicu se proglasio mesno nenadležnim, a spise predmeta dostavio Višem sudu u Novom Pazaru, kao mesno i stvarno nadležnom, nakon čega je taj sud predložio Vrhovnom kasacionom sudu da odredi drugi sud za vođenje postupka.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Tužilaštvo ga je optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker