TOKOM POTERE UBIO MLADIĆA (22) – Sudovi NE ŽELE DA SUDE POLICAJCU optuženom za ubistvo, svi govore da ”nije njihova nadležnost”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, osumnjičenom da je pre više od dve godine ubio Fahrudina Skarepa (22), još nije počelo, a konačnu odluku o tome koji će sud zadužiti ovaj predmet trebalo bi uskoro da donese Vrhovni kasacioni sud, jer ostali sudovi ne žele da sude optuženom policajcu.

fghrz65z5

Predmet je prvobitno dodeljen Višem tužilaštvu i sudu u Užicu ali se, nakon što je, ovog leta, istraga okončana i tužilaštvo podnelo optužni predlog, Viši sud u tom gradu proglasio mesno nenadležnim jer se zločin nije desio na teritoriji pod njihovom ingerencijom.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Zbog toga je, kako nam je rečeno u tom pravosudnom organu, predmet krajem oktobra prosleđen na postupanje Višem sudu u Novom Pazaru, jer se ubistvo desilo na teritoriji Tutina, za koju je taj sud nadležan.

fgh65z75

Međutim, Viši sud je spise predmeta poslao Vrhovnom kasacionom sudu koji će, kao najviša sudska instanca u Srbiji, delegirati sud pred kojim će suđenje optuženom policajcu biti održano.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Vrhovni kasacioni sud nam je potvrdio da je predmet kod njih, navodeći da će odluka o tome koji će sud zadužiti biti doneta veoma brzo.

Ubistvo koje je izazvalo buru

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Fahrudina Skarepa (22).

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića. Prevezen je hitno u novopazarsku Opštu bolnicu, međutim podlegao je povredama.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Tužilaštvo ga je optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

U danima nakon ubistva, društvenim mrežama kružila je slika optuženog policajca i mnogi su u komentarima pozivali na krvnu osvetu. Veliki broj pretnji upućen je i policiji. (Blic)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker