Raica Beloica optužen da je usmrtio Fahrudina Skarepa rekao da se ne osjeća krivim

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Raica Beloica, policajac iz Tutina, optužen da je 30. septembra 2017. tokom obavljanja službenog zadatka hicem iz pištolja usmrtio Fahrudina Skarepa (22) iz tutinskog sela Pokrvenik, danas je na početku suđenja rekao da se ne oseća krivim.

gfhdfze5464

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Događaj za koji mu se sudi zbio se u noćnim satima u mesu Ervenička rijeka kod Tutina, na šumskom putu uz srpsko – crnogorsku granicu, kada je patrola policije pokušala da zaustavi “pasat” tokom akcije suzbijanja nelegalne trgovine akciznim proizvodima. Mada je Beloica usmrtio Skarepa, što ni sam ne poriče, na teritoriji pod nadležnosti Višeg suda u Novom Pazaru, Vrhovni kasacioni sud za postupanje u ovom slučaju delegirao je Viši sud u Užicu.

Optužnim predlogom Beloici je na teret stavljeno krivično delo ubistvo u mah, a sudi mu se po skraćenom postupku. Glavni pretres otvoren je danas pod velikim merama bezbednosti. Optuženi policajac je na početku iznošenja svoje odbrane kazao da mu je žao zbog svega što se odigralo kobne noći i javno izrazio saučešće porodici pokojnog Skarepa.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Ne primamo saučešće – odgovorio je neko od Skarepovih srodnika, a mnogo njih je došlo iz Tutina u Užice da prati suđenje.

“Imali smo dojavu da prolazi vozilo sa akciznom robom”

Kako je ispričao Raica Beloica, 30. septembra 2017. oko dva ujutru patrola u kojoj se on nalazio imala je dojavu da će putem kroz šumu proći vozilo sa većom količinom akcizne robe iz Crne Gore. Policijsko vozilo, kazao je on, stalo je na putu pošto im je u susret naišao drugi automobil. Ispostavilo se da je u pitanju bio “pasat” i da su u njemu bili Fahrudin Skarep i još jedan njegov prijatelj. Beloica je ispričao da je se “pasat” najpre zaustavio, a potom se, u pokušaju da lica u njemu pobegnu, ponovo pokrenuo. Tokom okretanja, pričao je Beloica, “pasat” je dva puta udario u policijsko vozilo.

-Izašao sam iz službenog vozila i stao sa bočne strane “pasata” na kome su stakla bila zatamljena. Držao sam pištolj u ruci, ubacio sam metak i repetirao. Prvo sam naredio “Stoj, policija”, zatim sam rekao “Stoj, pucaću”. U tim trenucima “pasat” me je očešao, a ja sam pao i došlo je do refleksnog opaljenja – rekao je Beloica.

Metak koji je ispalio pogodio je Skarepa u vrat usled čega je on preminuo na putu do bolnice. Kod ubijenog nađeno je 10.000 evra, a registarske tablice na “pasatu” nisu pripadale tom vozilu.

Raica Beloica kazao je da je bekstvo ljudi koji su se nalazili u “pasatu” moglo biti osujećeno i na drugi način, ali da je mislio da će vozač videti njegov pištolj, uplašiti se i odustati od bega.

Jugoslav Tintor, jedan od advokata okrivljenog kazao je da odbrana u optužnom predlogu osporava samo dve rečenice: “da je počinio ubistvo na mah” i “da je ispalio projektil iz pištolja u prednje staklo vozila svestan da može lišiti života oštećenog”.

– Postupao je kao policijski službenik u okviru redovnih aktivnosti. Njegovo postupanje ne može biti cenjeno kao da je postupao neko ko nije policajac – rekao je Tintor.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Fahrudinov otac: Hteo je da se skloni s puta da prođe policija

Jusuf Skarep, Fahrudinov otac, naveo je u svom svedočenju da je njegov sin nesrećne noći krenuo kod devojke u selo Dolovo.

– Moj sin nikada nije imao problema sa policijom. Kako mi je ispričao njegov sapunik, oni su hteli da se sklone sa puta da njime prođe policija. Ne znam poreklo novca koji je pronađen kod Fahrudina – pričao je Jusuf.

Suđenje Raici Beloici nastaviće se 7. i 8. aprila kada će biti saslušano nekoliko svedoka i veštaka.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker