Nastavniku fizičkog iz Tutina tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev za zaštitu zakonitosti koji je branilac osuđenog nastavnika iz Tutina Osmana Ademovića (67) podneo na pravosnažnu presudu kojom je njegov klijent osuđen na tri godine zatvora zbog obljube maloletne učenice.

Viši sud u Novom Pazaru je u ponovljenom suđenju osudio tog nastavnika fizičkog Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo” na tri godine zatvora, što je letos potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu.

Na te presude branilac osuđenog je podneo zahtev za zaštitu zakonitosti tražeći da se one preinače i njegov klijent oslobodi ili da se naloži novo suđenje, ali pred drugim predsednikom veća, koji je Vrhovni kasacioni sud, nakon razmatranja navoda, odbacio kao neosnovan.

Ademović je proglašen krivim jer je od septembra 2017. do januara 2019. vršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnom učenicom zbog čega je prvostepeno osuđen na 18 meseci zatvora.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Apelacioni sud u Kragujevcu je tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje na kojem je okrivljenom duplirana kazna, u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru od januara 2019. do februara 2020. godine.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker