”Magične” pečurke na prelazu Špiljani! Obavešteno tužilaštvo u Novom Pazaru (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

BEOGRAD: Zbog radova na sanaciji puta u Crnoj Gori intenzitet saobraćaja preko prelaza Špiljani je smanjen, ali to nije sprečilo carinike Srbije da 15. oktobra 2020. godine osujete pokušaj krijumčarenja narkotika među kojima se našla i psilocibinska gljiva, poznatija kao ”magična” pečurka.

Oprema za uživanje droge
{module Oglas 1 – 2020}
Slučaj je otkriven kada je na ulaznu stranu prelaza pristigao reno kangu nemačkih registarskih oznaka kojim je putovao jedan par.

Automobilom je upravljao crnogorski državljanin s prebivalištem u Beogradu koji je putovao u društvu nemačke državljanke koja se na srpskom jeziku, koji govori i razume, predstavila kao studentkinja arheologije.

Međutim, kako su carinici obučeni da tokom vođenja razgovora s putnicima obraćaju pažnju na detalje, nije im promakla činjenica da devojka deluje kao osoba koja koristi narkotike.

Posumnjali su u izjave putnika da nemaju ništa da prijave i odlučili se za detaljan pregled vozila.

Sporni sadržaj nesesera

{module Oglas 0 – 2020}

Tokom kontrole u prtljažniku je otkriven neseser pun raznih vrsta droge i opreme za njeno korišćenje.

U neseser je bilo spakovano oko 5 grama sasušene marihuane, metalna drobilica za marihuanu, 3 pakovanja rizle, a naročitu pažnju privukao je neobičan smotuljak u kome su se nalazili izdrobljeni ostaci ali i jedna cela sasušena halucinogena pečurka.

Psilocibinske gljive, poznatije kao ”magične” pečurke, imaju psihoaktivna svojstva i mogu da izazovu vidljive promene u slušnim, vizuelnim i taktilnim čulima vrlo brzo nakon konzumiranja. Efekti na čula uključuju vizuelne i slušne halucinacije praćene emotivnim promenama i izmenjenom percepcijom vremena i prostora.

Putnica nije bila uzrujana zbog otkrivanja spornog sadržaja, već je rekla da se radi o narkoticima za ličnu upotrebu.

Sve i da je tako, prenos bilo kakvih narkotika preko granice je zabranjen i predstavlja krivično delo, zbog čega je o slučaju odmah obavešteno Opštinsko javno tužilaštvo u Novom Pazaru, dok su putnici i otkriveni narkotici predati policiji u dalju nadležnost. (Uprava carina)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker