Jusuf Skarep, otac Fahrudina (22), razočaran odlukom da se ubistvo njegovog sina kvalifikuje kao ubistvo na mah

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jusuf Skarep, otac Fahrudina (22), kazao je danas da je razočaran odlukom da se ubistvo njegovog sina kvalifikuje kao ubistvo na mah, krivično delo za koje je zaprećena znatno manja kazna.

jusuf skarep

{module Oglas 2019 – U članku 1}

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru zatražio da se delo, za koje je optužen policajac Raica Beloica, prekvalifikuje na ubistvo, ali i da se optužnica proširi i na još trojicu policajaca koji su u trenutku zločina bili sa Beloicom.

“Oni treba da odgovaraju za pomaganje počiniocu krivičnog dela i trebali su svi da budu uhapšeni. Trebalo je da odgovore gde su vodili mog sina dva sata nakon ubistva i zašto nisu odmah pozvali Hitnu pomoć”, rekao je Skarep.

Otac ubijenog mladića kazao je da je nezadovoljan načinom na koji je vođena istraga, kako su urađena određena veštačenja, ali i da pojedini dokazi nedostaju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Čak je i falsifikovana moja navodna izjava kao oštećenog. Odgovorno tvrdim da nikada nisam dao izjavu, niti me je bilo ko iz policije ili tužilaštva pozvao da dam izjavu. Razočaran sam i odlukom da se ubici mog sina sudi u Užicu, umesto u Novom Pazaru”, naveo je Jusuf Skarep.

On je istakao da njegov sin nije bio švercer, da je te noći išao u Dolovo kod devojke i da u njegovom automobilu nije pronađena nikakva roba.

“Netačno je i da je svojim automobilom udario u policijski, niti da ih je na bilo koji način ugrozio. Istina je da se izmakao kako bi prošao policijski automobil, da se zaustavio, nije bežao i nije dao nikakav povod da na njega pucaju. Svi dokazi na to ukazuju”, dodao je Skarep.

On je optužio bivše rukovodioce policijske stanice u Tutinu da se bave kriminalnim aktivnostima i da su pokušali da u to uključe i njegovog sina.

“Mesec dana nakon ubistva došla su dvojica muškaraca, čija imena neću otkriti i nudili su mi koliko god hoću novca da odustanem i da ne teretim šefove tutinske policije. Isterao sam ih iz kuće, ja nemam sina za prodaju. On mi je bio jedinac, njegovim ubistvom ugašena mi je kuća”, izjavio je Skarep.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Jusuf je dodao da ih je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefaović koji se izvinio, izjavio saučešće i poručio da je na pravosudnim organima da utvrde šta se desilo.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Više tužilaštvo u Užicu ga je, nakon sprovedene istrage, optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Glavni pretres zakazan je za 28. februar u 10 časova pred Višim sudom u Užicu.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker