DIV MEĐU BOKSERIMA / Putin u vojsku pozvao najvišeg i najtežeg bokserskog šampiona u historiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bokserski div Nikolaj Valuev (49), poznat kao i najviši (213 cm) i najteži (150 kg) svjetski šampion u historiji boksa, dobio je poziv da se pridruži ruskim oružanim snagama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 21. septembra najavio početak djelimične mobilizacije, objasnivši da ova odluka ima za cilj zaštitu Rusije i njenog suvereniteta, a među regrutovanim će biti i čuveni bokserski šampion.

Nakon penzionisanja 2009. godine, Valev je otišao u politiku i pridružio se ruskom parlamentu (Dumi) 2011. godine kao član stranke Jedinstvena Rusija koja podržava Putina.

Za njega je morala biti napravljena posebna stolica u kojoj bi sjedio kada bi dolazio u parlament, a imao je i ozbiljnih problema s kostima i zglobovima. Bio je primoran na dvije operacije, ali to nije spriječilo Putinovu vojsku da ga pozove.

U intervjuu ruskim državnim medijima rekao je da mu je uručen poziv kada je bio u Donbasu na istoku Ukrajine, te će sljedeće sedmice ići u vojnu kancelariju da se prijavi.

Kako je naglasio, djelimična mobilizacija je veoma važna odluka za državu. Prema njegovim riječima, ogroman broj stranih plaćenika stigao je na teritoriju Ukrajine, riječ je o desetinama hiljada ljudi, te smatra da je ruskoj vojsci potrebna podrška.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
2 mjeseci ranije

,, skratice”te Ukrajinci na normalu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker