I CRKVA I DŽAMIJA U JEDNOM? Kompleks nikao u glavnom gradu Čečenije, Kadirov poručio da nema mesta mržnji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kompleks čini pravoslavni hram nazvan u čast Svetog kneza Danila Moskovskog i džamija koja će nositi ime Heroja Sovjetskog Saveza Movlida Visaitova.

Ep6xEfjXIAEXqEw

{module Oglas 1 – 2020}

Na teritoriji 46. zasebne operativne brigade u prestonici Čečenije, gradu Groznom otvoren je prvi hramovni kompleks u istoriji snaga Ruske nacionalne garde (Rosgvardije) koji se sastoji od crkve i džamije.

Direktor Rosgvardije Viktor Zolotov je izjavio da je Rusija zemlja koja podržava tradicionalne vrednosti, i da su verske institucije pouzdan oslonac.

Ep6xERLXcAIpwb5

„Otvaranje hramovnog kompleksa je simbol neraskidive veze između prošlosti i budućnosti, simbol religioznih i univerzalnih verovanja. Siguran sam da će u ovom hramovnom kompleksu pronaći pomoć svi kojima bude neophodna“, rekao je direktor Rosgvardije.

{module Oglas 0 – 2020}

Lider Čečenije Ramzan Kadirov je istakao da otvaranje kompleksa demonstrira jedinstvo dve religije i složnost naroda multinacionalne Rusije.

​„Pre godinu dana sam ukazao na istorijski značaj nastanka prvog hramovnog kompleksa u zemlji koji objedinjuje pravoslavnu crkvu i džamiju. Islam i hrišćanstvo pozivaju na ljubav, poštovanje svakog čoveka i mi izjavljujemo: niko neće uspeti da izazove mržnju među nama“, poručio je Kadirov.

Kompleks čini pravoslavni hram nazvan u čast Svetog kneza Danila Moskovskog i džamija koja će nositi ime Heroja Sovjetskog Saveza Movlida Visaitova.

U centralnom delu, između objekata, nalazi se objedinjavajuća ploča sa citatima iz Jevanđelja i Kurana.

{module Oglas 2 – 2020}

Pravoslavni hram je izgrađen u tradiciji vladimirsko-suzdaljske arhitekture, dok je džamija napravljena u tradiciji vizantijsko-turske arhitekture.

Objekti su identični po veličini – površina je 12 sa 16 metara, visina 25 metara.

Svaki od njih može da primi do 200 ljudi. Pres-služba Rosgvardije ističe da se takav projekat realizuje prvi put u istoriji Ruske nacionalne garde.

https://www.youtube.com/watch?v=9Wzzfjl23Q8

(Mondo/Sputnik)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker