Upravnik izraelskog vojnog groblja: Svaki sat primamo mrtve, za dva dana sahranimo 50 vojnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Izraelska vojska saopćila je da je vodila žestoke borbe sa velikim brojem boraca Centralnog bataljona Brigada Al-Qassam u kvartu Al-Zaytoun i Jabaliyi.

Direktor izraelskog vojnog groblja otkrio je da je broj poginulih izraelske vojske u borbama u Pojasu Gaze veliki, ističući da je na groblju na kojem radi u protekla dva dana sahranjeno 50 vojnika.

Direktor vojnog groblja Mount Herzl David Oren Baruch potvrdio je – u video snimku koji je jučer objavilo izraelsko ministarstvo sigurnosti – da groblje prima veliki broj mrtvih; svaki sat, sat i po sahranimo jednog ubijenog borca.

Baruch je rekao: “Sada prolazimo kroz veoma težak period. Sahrana je svakih sat ili sat i po. Trebalo bi da pripremim ogroman broj grobova. Samo na groblju Mount Herzl smo sahranili 50 vojnika unutar 48 sati.”

Pojasnio je da njegov rad podrazumijeva pripremu grobova za ubijene izraelskih sigurnosnih službi i brigu o njima.

Raste broj ubijenih

Jučer (u subotu) izraelska okupaciona vojska saopćila je ubistvo šest svojih oficira i vojnika i teško ranjavanje sedam drugih u Gazi, dok su Brigade Al-Qassam objavile da su uspjele likvidirati i raniti određeni broj vojnika i u potpunosti, ili djelimično uništiti 17 izraelskih vojnih vozila u Gazi.

Izraelska vojska saopćila je da je vodila žestoke borbe sa velikim brojem boraca Centralnog bataljona Brigada Al-Qassam u kvartu Al-Zaytoun i Jabaliyi.

Dopisnik Al Jazeere javio je da je broj izraelskih oficira i vojnika ubijenih u Gazi od početka kopnenog upada u Pojas 27. oktobra porastao na 58.

Tako se zvanično objavljen broj poginulih vojnika izraelske vojske od početka operacije “Toofan Al-Aksa”  od 7. oktobra popeo na 375 mrtvih.

IZVOR: AL JAZEERA I AGENCIJE

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.