Ukrajinci – Nakon naših udara, ruske snage odvezle su dva kamiona mrtvih vojnika u grad Tavriisk, 56 vojnika s teškim povredama hospitalizirano u bolnici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rusi su tokom protekle noći granatirali grad Nikopolj u Dnipropetrovskoj regiji, no ubrzo nakon toga uslijedio je oštar odgovor ukrajinske vojske.

Načelnik Vojne uprave te regije Valentin Rezničenko objavio je na Telegramu da su dvije žene povrijeđene u napadima.

“Rusi su rasporedili Grad – raketne sisteme i višescjevni bacač, kao i tešku artiljeriju da pucaju na Nikopolj i okolna mjesta”, napisao je Rezničenko.

Nikopolj je, kako kaže, pretrpio najveću štetu jer je tokom noći na njega palo skoro 40 granata i raketa.”Dvije žene u starosti 46 i 82 godine zadobile su povrede. Obje su hospitalizirane i u srednje teškom su stanju”, dodaje Rezničenko.

Dodao je da je oštećeno više od 40 stambenih blokova i privatnih kuća, oko 40 gospodarskih zgrada, nekoliko plinovoda i dalekovoda.

U znak odmazde, ukrajinski vojni avioni izveli su dva zračna napada na ruske položaje, a raketne snage i artiljerija gađale su ruske položaje i grupe vojnog osoblja, naoružanja i opreme na lijevoj obali rijeke Dnjepar.

Između ostalog izvršen je napad na zgradu u kojoj je bilo raspoređeno do 500 ruskih vojnika.

Kako je objavio Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku, izvršen je visokoprecizni udar na zgradu u blizini Dnjeprjana gdje je bilo raspoređeno oko 500 okupacijskih vojnika.

“Nakon udara, ruske snage odvezle su dva kamiona mrtvih vojnika u grad Tavriisk, a 56 vojnika s teškim povredama hospitalizirano je u najbližnoj bolnici, od kojih je 16 je preminulo”, objavio je Glavni štab.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker