Turska: Azerbejdžan nije sam

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske (VNST) Mustafa Šentop je putem Twittera napisao da će Turska, svom svojom snagom, nastaviti da podržava Azerbejdžan.

5f355ace72a3e

{module Oglas 1 – 2020}

Republika Turska najoštrije je osudila napade koje su armenske snage jutros izvele na azerbejdžanska naselja u pojasu linije razgraničenja te je poručila da su ti napadi grubo kršenje međunarodnog prava,

Predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske (VNST) Mustafa Šentop je putem Twittera napisao da će Turska, svom svojom snagom, nastaviti da podržava Azerbejdžan.

¨Posljednji napadi na civile su pokazali da Armenija nije samo prijetnja po Azerbejdžan, već da je jedna teroristička država koja prijeti narušavanju mira u cijelom regionu. Armenija će biti odgovorna za posljedice koje će proisteći iz ovakvog ponašanja. Turska će svom svojom snagom nastaviti da podržava Azerbejdžan¨, poručio je Šentop.

Glasnogovornik Predsjedništva Ibrahim Kalin je putem Twittera izjavio da je Armenija, napadom na civilna naselja, prekršila primirje i dodao:

{module Oglas 0 – 2020}

¨Međunarodna zajednica odmah treba obustaviti ove opasne provokacije. Turska je uz Azerbejdžan. Braći koja su stradala usljed napada želimo rahmet. Azerbejdžan nije sam. Turska pruža punu podršku Azerbejdžanu¨, napisao je Kalin.

Glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Čelik je također putem Twittera podijelio poduku u kojoj je najoštrije osudio napad Armenije na Azerbejdžan.

¨Armenija još jednom provocira bez poznavanja prava. Armenske mreže za masakr ovim napadima čine zločin protiv čovječanstva. Međunarodna zajednica se treba oglasiti protiv Armenije.¨

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar poručio je kako će njegova zemlja svim mogućnostima i do kraja biti uz Azerbejdžan u njegovoj borbi u zaštiti teritorijalne cjelovitosti.

U saopćenju Ministarstva odbrane navodi se kako je Akar komentarisao napade koje su armenske snage izvele na naselja u Azerbejdžanu.

Akar je naveo kako je ”okupator Armenija kršenjem primirja napala Azerbejdžan i ponovo pokazala da traga za provokacijama”.

{module Oglas 2 – 2020}

”Najveća prepreka miru i stabilnosti na Kavkazu je napadački stav Armenije te bi odmah trebala odustati od ove agresivnosti koja će region baciti u vatru. Do kraja i svim mogućnostima ćemo biti uz našu tursku braću u Azerbejdžanu u njihovoj borbi za teritorijalnu cjelovitost. Oštro osuđujemo ovaj podli napad Armenije“, rekao je Akar. (trt)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.