Trump predložio da se dezinficijensi ubrizgavaju u ljudski organizam i time liječi koronavirus

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

trump el paso baby

{module Oglas 1 – 2020}

The Guardian piše da je ovakav Trumpov prijedlog uslijedio odmah nakon obraćanja predstavnika Ministarstva sigurnosti medijima u Bijeloj Kući, a koji je istakao da su dezinfekcijska sredstva, poput izbjeljivača, izuzetno efikasna te da relativno brzo ubijaju koronavirus na površini.

Ubrzo nakon toga nastupio je Trump.

“Vidim da dezinficijensi mogu mnogo toga učiniti u minuti. Samo jednoj minuti. A postoji li način da učinimo nešto takvo, ubrizgavanjem u organizam ili gotovo čišćenjem? Jer do sada smo vidjeli šta koronavirus učini plućima pa bi bilo zanimljivo provjeriti ovakav pristup”, kazao je Trump.

Nakon tog prijedloga brojni Trumpovi savjetnici su zanijemili dok su se novinari u isto vrijeme smijali, ali i bili ogorčeni na Trumpovo potcjenjivanje nauke.

Ubrzo nakon toga na društvenim mrežama uslijedili su osuđujući komentari uz jedinstvenu poruku ljekara da je ovo što Trump predlaže izuzetno opasno i da bi moglo usmrtiti veliki broj ljudi.

{module Oglas 0 – 2020}

Robert Reich, profesor javne politike na Univerzitetu Berkley u Californiji, također je prokomentarisao ovaj prijedlog.

“Trumpova obraćanja aktivno ugrožavaju zdravlje javnosti. Blokirajte propagandu i slušajte stručnjake. I molim vas, nemojte piti dezinficijense”, napisao je Reich na Twitteru.

“Ideja o ubrizgavanju ili unošenju bilo koje vrste proizvoda za čišćenje u tijelo je neodgovorna i opasna. To je uobičajena metoda koju ljudi koriste kada se žele ubiti”, poručio je doktor Vin Gupta, čest gost na američkim televizijskim kanalima.

Savezna agencija za kontrolu hrane i lijekova godinama upozorava da su dezinfekcijska sredstva iznimno opasna, zapravo pogubna, te su ocijenjena kao “lažna medicina” koja se znala koristiti kao tretman za autizam i HIV infekciju.

Trump je također sugerirao da svjetlost i toplota mogu uništiti koronavirus na površini te da bi se trebali koristiti u liječenju te zarazne bolesti.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.