“TRAŽIO SAM OD PUTINA DA VRATI KRIM UKRAJINI” Erdogan zabio “NOŽ U LEĐA” ruskom kolegi: Nijedna invazija ne može da se opravda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi Ukrajini trebalo vratiti svu zemlju na koju je Rusija izvršila invazija, uključujući i Krim koji su snage Vladimira Putina pripojile 2014. godine.

PBS je preko noći objavio potpuni transkript njihovog intervjua sa turskim predsednikom.

– Ako će se uspostaviti mir u Ukrajini, naravno, vraćanje zemlje koja je napadnuta će postati zaista važno. To je ono što se očekuje. Ovo je ono što se traži. Putin je preduzeo određene korake. Preduzeli smo određene korake. Teritorije koje su napadnute biće vraćene Ukrajini – rekao je on.

Kaže kako s “prijateljem Putinom” od 2014. godine razgovara o Krimu.

– Od 2014. razgovaramo sa mojim dragim prijateljem Putinom o tome i to smo tražili od njega. Zamolili smo ga da vrati Krim njegovim zakonitim vlasnicima… nažalost nijedan korak nije učinjen – rekao je Erdogan u intervjuu.

Erdogan je odbio da kaže šta misli ko trenutno ima prednost u ratu.

– Kao lider, nisam voljan da ovo razmatram. Sve što želimo da uradimo i što želimo da vidimo je da okončamo ovu bitku mirom, bilo da se radi o Putinu, bilo Zelenskom, ja sam to uvek tražio i preporučivao. Ovo je sukob u kojem imamo mnogo žrtava. Ljudi umiru, a na kraju dana niko neće pobediti – kaže on.

Takođe je rekao da je o vođenju rata razgovarao direktno sa Putinom.

– U Uzbekistanu sam se sastao sa predsednikom Putinom i imali smo veoma opsežne razgovore sa njim. I zapravo mi pokazuje da je voljan da ovo okonča što je pre moguće. To je bio moj utisak, jer je način na koji se stvari trenutno odvijaju prilično problematičan. Po dogovoru između strana biće razmenjeno 200 talaca. Mislim da će biti napravljen značajan korak napred – izjavio je Erdogan.

Tokom intervjua on je rekao da se „nijedna invazija ne može opravdati“ i ostao diplomatski uzdržan kada su ga upitali da li je Putin napravio pogrešnu procenu sprovođenjem invazije. – Nijedan lider posle toga ne bi rekao da je to greška. Niko neće reći, da, pogrešio sam. Ista stvar se može primeniti i na Ukrajinu. Zelenski, da li mislite da kada je krenuo u protivofanzivu, da li oseća da je napravio grešku? Vođe, kada krenu putem, veoma će teško da se vrate nazad. Liderima je veoma teško da se vrate nazad – zaključio je on.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
4 mjeseci ranije

Turčine, Rusija je našljednica drugog Rimskog carstva, pravoslavnog. Spremi se da ubrzo vratiš Carigrad.

Mujo
Mujo
4 mjeseci ranije

Popušili rujani, sve će dati samo da im Ukrajinci ostave Kremlj i Putka u njemu. Rasturi vam se Rusko carstvo i “srpski svet” k’o kula od karata. Vulinu uši jos više narasle osluškujući vijesti kojih nema, o ruskoj pobedi, srpskom Kosovu i ostalim nebulozama.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
4 mjeseci ranije
Odgovor za  Mujo

Samo ti gledaj Al Đaziru, po toj engleskoj lažljivoj televiziji ukro-nacisti samo što nisi izbili na rusku granicu s Japanom…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker