Šef britanske odbrane: Turski dron je ozbiljna prijetnja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Spriječena u pristupu stranim programima, Turska se odlučila na inovacije, ističe Ben Wallace.

hiopiopio

{module Oglas 1 – 2020}

Turska bespilotna letjelica Bayraktar TB2 odgovorna je za uništavanje stotina oklopnih vozila, pa čak i sistema protivzračne odbrane u Siriji, Libiji i drugdje, izjavio je britanski ministar odbrane Ben Wallace.

“Korijeni ovih bespilotnih letjelica rođeni su iz turskih inovacija”, rekao je on na webinaru koji je organizirao Kraljevski institut za usluge odbrane i sigurnosne studije (RUSI).

Kako je kazao, spriječena u pristupu izvrsnim stranim programima, Turska je učinila ono što su i oni tako dobro radili – inovirali, prenosi Anadolija.

Wallace je rekao kako turska bespilotna letjelica može predstavljati “stvarne izazove neprijatelju”.

{module Oglas 0 – 2020}

Nova generacija vojne tehnologije Turske koristi se na raznim mjestima, poput Sirije i Libije, ukazao je šef britanske odbrane i dodao kako su bespilotne letjelice i nova generacija naoružanih bespilotnih letjelica (SIHA) uništile stotine oklopnih vozila i sistema protivzračne odbrane.

Borbe i potrage

Dotakao se i globanih prijetnji i sukoba, navodeći da “na Zapadu imaju tendenciju da sukob dijele između ratnih borbi i potraga, sve prije početka pucnjave”.

“Ova podjela može pružiti utjehu našem pristupu vladavine zakona, ali pokreće statični rat i raspoloženje za mir. To nas čini duboko ranjivima na one koji ne igraju po istim pravilima, posebno ispod praga”, rekao je Wallace.

Naglasio je da koraci britanskih protivnika “u novim domenima i njihovi izbori za ulaganje nisu slučajni”.

Što se tiče sigurnosnih prijetnji u svijetu, Wallace je kazao da se upotreba “cybera, organiziranog kriminala, elektroničkog ratovanja i dezinformacija može vidjeti na svim kontinentima”.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker