Ruski vojnici u Ukrajini se smrzavaju na smrt, pogledajte šta rade (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Smrzavaju se na smrt”

Ali, ukrajinski građani i vojska nisu jedini koji se smrzavaju. Ruska vojska, koja je do sada ionako patila zbog loše logistike, opreme i niskog morala, smrzava se na istoku zemlje. Kako piše “Forbs”, “nedovoljno obučeni, nedovoljno snabdeveni i ambivalentno vođeni, desetina Rusa se smrzavaju na smrt u regionu”.

Šokantni video snimci koji su cirkulisali internetom poslednjih nedelja pokazuju ruske vojnike u kasnim fazama hipotermije, toliko obolele i smrznute da jedva mogu da reaguju kad ukrajinski dronovi bace improvizovane bombe na njih, navodi list.

Tomas Tejner, bivši vojnik koji trenutno snima filmove u Kijevu, predvideo je da će zima “ubiti više ruskih vojnika nego što bi Ukrajina ikad mogla”, a “Forbs” ukazuje da je on možda u pravu. List ukazuje da ukrajinske zime započinju vlagom i hladnoćom, a da potom postaju hladnije i suvlje. Istočna Ukrajina je i dalje u fazi vlažnog i hladnog, što će se uskoro promeniti, kako je ukazao ISW.

Sa pripremama i pouzdanom logistikom takvi uslovi se mogu preživeti, ali je problem za Rusiju što sve više njenih vojnika čine neobučeni regruti. Oficiri ne vode na frontovima, logistika im je opterećena ukrajinskim bombardovanjem, izgladneli regruti bez rukavica i dobrih čizama guraju se u plitkim, nezagrejanim rovovima dok njihovi oficiri čuče u napuštenim kućama potencijalno kilometrima daleko, navodi “Forbs”.

Pogledajte video :

“Rukom poplavelom od hladnoće pokušao da se ubije”

A kad je vlažno i hladno, ne treba dugo do hipotermije. Dovoljna je jedna loša noć. Čak i umerena hipotermija može da uzrokuje konfuziju, smanjene reflekse i gubitak motorike, ističe list, dodajući da to objašnjava masakr koji su ukrajinski dronovi doneli nedavno iznad spornih istočnih gradova poput Svatova, Pavlivke i Bahmuta. Smrznuti ruski vojnici nisu čak ni pokušali da pobegnu kad je ukrajinski dron naoružan bombom prozujao iznad njih. Jedva su se trgnuli kad je bomba eksplodirala na njihovom položaju, piše “Forbs”.

List je takođe naveo da su i samoubistva među ruskim vojnicima u porastu i da potresan video pokazuje jednog od njih kod Bahmuta kako pokušava da se upuca u grudi dok ga ukrajinski dron posmatra iznad glave. Njegova desna ruka bez rukavice je plava od hladnoće i on se muči da povuče obarač, navodi list.

Video se tu prekinuo, a kad je vojnik snimljen opet, izgleda da je uspeo u svojoj nameri – nije se pomerio kad je bomba sa drona eksplodirala pored njega, piše list.

Pogledajte video :

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker