Ruski vojnici snimljeni kako ubijaju civile u predgrađu Kijeva (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

CNN je objavio snimak nadzorne kamere iz autosalona u predgrađu Kijeva u Ukrajini na kojem se vidi kako ruski vojnici ubijaju dva civila.

Vojnici su civilima pucali u leđa i usmrtili ih. Jedna žrtva je muškarac koji je vlasnik autosalona i njegova porodica ne želi da bude imenovan, dok je drugi muškarac Leonid Oleksiyovych Plyats koji je radio kao čuvar autosalona. Njegova kćerka Yulia nije mogla gledati užasni snimak, ali je rekla da će ga jednog dana pokazati svojoj djeci kako ne bi zaboravila divljaštvo Rusa.

“Oni su ubice. Ovo je užasno jer je moj otac bio civil. Imao je 68 godina i bio je miran, nenaoružan čovjek”, kazala je Yulia.

Ubistva civila su snimljena iz nekoliko uglova, a dogodila su se u martu tokom prvog pokušaja ruske vojske da zauzme Kijev. Na glavnoj cesti koja vodi do Kijeva vodile su se žestoke bitke. No, ono što se dogodilo izvan salona 16. marta nije bitka između vojnika ili čan vojnika i naoružanih civila, nego brutalno ubistvo civila.

CNN je provjerio i potvrdio autentičnost snimaka koji su dokaz kukavičkog i hladnokrvnog ubistva nenaoružanih muškaraca.

Pet ruskih vojnika je stiglo ispred salona te su pokušali izvršiti provalu. Pucali su u brave i razbijali stakla. Vlasnik salona je prišao s podignutim rukama, a vojnici su ga pretresli tražeći oružje. Plyats je potom prišao pa su i njega pretresli. Čini se da su razgovarali, a potom su se vojnici okrenuli dok su se civili počeli udaljavati. Međutim, tada su im se ponovo približila najmanje dvojica muškaraca te im pucala u leđa nakon čega su civili pali na tlo.

Plyats bio još živ nakon pucnjave i pokušavao se vratiti u prostoriju odakle je čuvao salon. Uspio je pozvati pomoć, a oni koji su došli da mu pomognu razmijenili su vatru s ruskim snagama. Snimak nadzorne kamere prikazuje kako ga Ukrajinci vuku u pokušaju da ga spase, a iza njega ostaje krvavi trag. Plyats je ubrzo preminuo.

Ukrajinske snage tvrde da je iskrvario te da oni nisu imali sredstva da se suprotstave naoružanim Rusima i njihovim tenkovima. Vlasnik salona je ranije upozoren na dolazak Rusa, no on je odlučio ostati.

Osim ubistava, snimci prikazuju i druge primjere neprofesionalnog ponašanja ruskih vojnika koji su pretraživali ladice i stolove. Dvojica su uzeli piće te su nazdravljali i pljačkali salon.

Ukrajinsko tužilaštvo je pokrenulo istragu te ovaj slučaj istražuje kao ratni zločin.

Plyatova kćerka je zatražila kremiranje tijela njenog oca jer uobičajena sahrana nije mogla biti obavljena.

Pogledajte video :

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
6 mjeseci ranije

Prljoslavci, ovo smo vidjeli u Hrvatskoj, BIH i Kosovu.

Ellai
Ellai
6 mjeseci ranije

Nista novo rusi su tako ubijali cecene, pa sirijce I sad ukraince to je rusima tradicja da ubijaju civile, zene siliju isto kao sto su srbi zla nanijli bosnjacima, braci Ablancima

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker