Ruski general Gerasimov: Ne pamtimo ovakva neprijateljstva, suprotstavlja nam se cijeli Zapad

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prvi čovjek Generalštaba vojske Ruske Federacije general Valerij Gerasimov komentirao je dešavanja u Ukrajini te je izjavio kako Rusija ovakvu situaciju ne pamti od Drugog svjetskog rata.

U intervjuu za ruski medij Aif, Gerasimov je izjavio kako savremena Rusija do sada nije poznavala ovakav nivo neprijateljstava kao što je to slučaj sada.

“Našoj zemlji i njenoj vojsci danas se suprotstavlja gotovo cijeli Zapad. Da bi stabilizovali situaciju, zaštitili teritorije i izvršili ofanzivne operacije, Generalštab je morao postaviti planove za djelimičnu mobilizaciju. Ovakvih događaja nije bilo od Drugog svjetskog rata”, rekao je Gerasimov.

Ipak, priznao je kako Rusija ima problema u kontekstu mobilizacije.

“Sistem mobilizacije nije bio u potpunosti prilagođen novim savremenim ekonomskim odnosima. Sve se moralo popravljati u hodu. Poduzimamo sve mjere za postizanje ciljeva koje je postavio vrhovni komandant kao i za obezbjeđenje vojne sigurnosti zemlje na osnovu postojećih vojnih prijetnji”, poručio je general ruske vojske.

Na kraju intervjua, Gerasimov je govorio i o tome kako ruska vojska mora nastaviti svoj razvoj te je definirao prijetnje s kojima će se suočavati u budućnosti.

“Danas su takve prijetnje težnje NATO-a da se proširi na Finsku i Švedsku, kao i korištenje Ukrajine kao oruđa za vođenje hibridnog rata protiv Ruske Federacije”, rekao je Valerij Gerasimov.

Izvor:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker