Ruski diplomat podnio ostavku UN-u: Nikada se nisam ovoliko stidio svoje zemlje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Savjetnik u stalnoj misiji Rusije u uredu Ujedinjenih nacija (UN) u Ženevi Boris Bondarev podnio je ostavku zbog ruskog napada na Ukrajinu.

Savjetnik u stalnoj misiji Rusije u uredu Ujedinjenih nacija (UN) u Ženevi Boris Bondarev podnio je ostavku zbog ruskog napada na Ukrajinu, javlja Anadolija.

Bondarev je pismo ostavke objavio i na društvenim mrežama.

“Vidio sam mnoge promjene u našoj vanjskoj politici u svojoj 20-godišnjoj diplomatskoj karijeri, ali nikada se nisam toliko stidio svoje zemlje kao što je to slučaj od 24. februara“, naveo je Bondarev.

Transformacija Sergeja Lavrova

Ukazujući na aktuelni rat Rusije i Ukrajine, Bondarev je kazao da više ne može biti dio te “krvave, bezumne i nepotrebne sramote“.

Bondarev je u pismu dalje naveo da se ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov za 18 godina transformirao od uspješnog diplomate u nekog ko prijeti svijetu i objavljuje sukobe.

“Ministarstvo više nema nikakve veze s diplomatijom. Ovo mjesto se potpuno pretvorilo u centar ratnih huškanja, laži i mržnje“, zaključio je Bondarev.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
8 mjeseci ranije

Rusi nisu razvili osećaj slobode, građanina kao ustavnog temelja, to nisu nikada imali u svojoj istoriji. I danas su u njima duboko usađena svest kmeta koji mora da se pokorava vlasniku. Zato njima lako vlada huliganski kepec, jedan bivši KGBovac srednjeg ranga. Zašto je to tako sa Rusima??! Verujem zato što se oni tokom svog formiranja, bili na marginama i daleko od evropske kulture, nisu bili upoznati niti dotiču ovog dela zapadnih društvenih zbivanje, od evropske renesanse i onda kasnijeg evropskog prosvetiteljstva.
Kod njih ključnu ulogu u formiranje su igrali različiti mongolski i tatarski kanovi. Nikada Rusi u suštini nisu uspeli da izađu od tog svesti kmeta i srednjoveknim Kanova. Ta duboko istočna despotizam je u njihovo svest ne samo identitarno duhovanje nego i nacionalno dnk. I u XXI veku oni su ostali i dalje isto kao i njihovi potomci kmetovi njihovih bivše mongolskih, tatarskih vladara i kasnije ruskih feudalaca.
To je zemlja koja ide ka raspadu, jer kratkovidni vladar Kremlja Kinezima poklanja Sibir ali če ipak moč svjetlosti ipak taj deo od Urala dogurati u građansku renesansu i ljudski prosperitet, i deo evropskog sveta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker