Ruski bogataš nudi milion dolara za hapšenje Putina: Oficiri, postupite po Ustavu Rusije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruski poduzetnik i milioner Aleksanadr konanihin objavio je na svom Facebook profilu “ponudu” u kojoj se ističe kako će ruski oficir koji uhapsi Vladimira Putina dobiti adekvatnu novčanu nagradu za to.

U prvobitnoj objavi na Facebooku, Konanihin je objavio fotografiju Vladimira Putina iznad koje je stajao natpis “Traži se, živ ili mrtav, Vladimir Putin zbog masovnih ubistava” ispod koje je stajao tekst.

“Obećavam da ću platiti milion dolara oficirima koji, poštujući svoju ustavnu dužnost, uhapse Putina kao ratnog zločinca u skladu s ruskim i međunarodnim zakonima”, navodi se.

Također, naveo je da kao etnički Rus i državljanin Rusije, smatra da je moralna dužnost da olakša denacifikaciju Rusije.

“Putin nije ruski predsjednik jer je došao na vlast kao rezultat specijalne operacije miniranja stambenih zgrada u Rusiji, a potom prekšio Ustav ukidanjem slobodnih izbora i ubijanjem svojih protivnika. Nastavit ću podržavati Ukrajinu u njenim herojskim nastojanjima da se odupru navali Putinovih hordi”, rekao je Konanihin.

Zbog fotografije koja nije bila u skladu s pravilima Facebooka, objava Konanihina je obrisana, ali ju je on ponovo postavio na Facebook, ovaj put bez fotografije, te je poručio kako i dalje stoji iza svoje objave.

Inače, Aleksandar Konanihin i njegova supruga su 1992. godine napustili Rusiju te su dobili politički azil u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegova poslovna karijera većinom je bazirana na aktivnostima u zapadnim državama.

Tokom svoje karijere, Konanihin je osnovao reklamnu agenciju KMGi, a bio je uključen i u brojne poslove u sektoru bankarstva, dionica i nekretnina.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker