Rusi formirali posebne jedinice koje pucaju na dezertere i one koji se povlače

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Putinovi generali rasporedili su posebne jedinice koje prijete da će pucati na dezertere, što je još jedan pokazatelj da se ruska vojska i dalje bori sa izuzetno niskim moralom, saopćili su danas iz britanskog ministarstva odbrane.

U najnovijem obavještajnom izvještaju britansko Ministarstvo odbrane saopćilo je da zbog niskog morala i nevoljkosti da se bore, ruske snage vjerojatno počele raspoređivati “jedinice za blokiranje”.

Ove jedinice prijete da će pucati na vlastite vojnike koji se povlače kako bi ih “tjerale naprijed”, a ruske snage su ih koristile i u prethodnim sukobima.

Ruski generali su tražili da njihovi komandanti koriste oružje protiv dezertera, uključujući dozvolu za otvaranje vatre kako bi se ubili oni koji se ogluše na upozorenja.

Generali također žele da se položaji čuvaju po svaku cijenu pa i do smrti.”Taktika pucanja na dezertere vjerojatno svjedoči o niskoj kvaliteti, niskom moralu i nedisciplini ruskih snaga”, dodaje se u izvještaju britanskog Ministarstva odbrane.

Sličnu taktiku su koristile i sovjetske snage u Drugom svjetskom ratu tokom odbrane Staljingrada. Tada su komesari Crvene armije naređivali da se puca na sve one koji odbijaju da jurišaju na njemačke položaje.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker