Putin zaprijetio Kijevu: Ako se pokušaji napada na Rusiju nastave, odgovor će biti još oštriji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Rusije Vladimir Putin oglasio se nakon današnjeg sastanka Vijeća sigurnosti Ruske Federacije i novih napada ruske vojske na niz civilnih i drugih objekata u Ukrajini.

Između ostalog, ruski lider je upozorio Kijev da će, ako ukrajinske vlasti nastave s napadima na rusku infrastrukturu, odgovor Moskve biti još oštriji.

“Ako se pokušaji izvođenja terorističkih napada na našoj teritoriji nastave, odgovori Rusije će biti oštri i po obimu odgovarati nivou prijetnji koje predstavlja Ruska Federacija. Niko ne treba sumnjati u to”, rekao je Putin.

Također, Putin se na sastanku osvrnuo i na napad na Krimski most koji se dogodio 8. oktobra.

“Podaci forenzičkih i drugih vještačenja, kao i operativni podaci, ukazuju da je eksplozija 8. oktobra teroristički akt. Teroristički napad s ciljem uništenja kritične civilne infrastrukture Rusije. Očigledno je da su naručioci, organizatori i izvršioci napada zapravo ukrajinske specijalne službe”, poručio je Putin.

On je između ostalog optužio Ukrajinu da je izvela ili pokušala izvesti napade na druge objekte u Rusiji.

“Specijalne službe Ukrajine izvele su i tri teroristička napada na nuklearnu elektranu Kursk u Rusiji u više navrata potkopavajući visokonaponske vodove elektrane. Pokušali su dignuti u vazduh i dio sistema Turskog toka”, objasnio je predsjednik Rusije.

Na kraju obraćanja, Putin je još jednom ponovio da će Rusija reagovati na svaku aktivnost Ukrajine.

“Kijevski režim se svojim postupcima zapravo izjednačio s međunarodnim terorističkim grupama, s onim najodvratnijim. Jednostavno, nemoguće je ostaviti takve zločine bez odgovora”, zaključio je Putin.

Podsjetimo, ruska vojska je od jutros izvela niz napada na civilne objekte u Kijevu i drugim velikim gradovima širom Ukrajine pri čemu je stradao i veliki broj civila.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker