Putin lekcijom iz historije otkrio ratne namjere Rusije: Sad je naš red da vratimo zemlje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je izjavio nešto za šta pojedini smatraju da je otkrilo stvarne namjere njegove države.

Izjava tokom obraćanja mladim preduzetnicima je ocijenjena kao trenutkom kada je Putin bio iskren. Ako je suditi po onome što je kazao, ono što trenutno radi je inspirisano djelovanjem Rusije u prošlosti.

“Petar Veliki tokom rata protiv Švedske nije zauzeo bilo šta, on je vratio ono što nam je uvijek pripadalo. Čini se da je sada naš red da vratimo svoje zemlje”, rekao je Putin.

Ovo je izjavio u trenutku kada je izgledno da će Švedska i Finska biti sljedeće članice NATO-a, a čemu se Rusija protivi. Nakon početka agresije Rusije na Ukrajinu, pojavila se bojazan da Ukrajina neće biti jedina evropska zemlja na koju je izvršena agresija.

Političari i analitičari na Zapadu su upravo Švedsku i Finsku, kao i baltičke države isticale kao sljedeće ruske mete. Švedska i Finska su odlučile da postanu članice spomenutog vojnog saveza kako bi bile spremnije u slučaju vojnog napada.

Vlada Finske je danas saopćila da planira promijeniti Zakon o granici, a kako bi mogla napraviti fizičke barijere, postaviti ogradu na granici s Rusijom.

Putin je danas poručio Zapadu da je odgovoran za inflaciju te rekao da su je nazvali po njemu, iako “sa time nemamo apsolutno ništa”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker