Putin Alijevu poručio da čuva hrišćanske svetinje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Moskva — Ruski predsednik rekao je predsedniku Azerbejdžana da čuva hrišćanske svetinje u delovima Nagorno-Karabaha koje je zemlja dobila ovonedeljnim sporazumom o miru.

ztjutzjutzutz

EPA-EFE

{module Oglas 1 – 2020}

Vladimir Putin je rekao da se u delovima Nagorno-Karabaha koje je Azerbejdžan dobio ovonedeljnim sporazumom o prekidu vatre u tom regionu nalaze hrišćanske crkve i manastiri i napomenuo da je važno da se obezbedi bezbednost i normalan crkveni život ovih svetinja.

Ilham Alijev predsednik Azerbejdžana, u kojem je glavna religija islam, rekao je da će tako i postupiti.

Kremlj je saopštio da su Putin, Alijev i jermenski predsednik Nikola Pašinjan takođe razgovarali o “praktičnim aspektima” prekida vatre.

{module Oglas 0 – 2020}

Nije poznato da li je Putin najpre telefonom pozvao Alijeva, a potom i Pašinjana, niti da li je odvojeno razgovarao sa premijerom Jermenije.

Rusija je posredovala u sklapanju sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu. Sporazum je sklopljen u utorak, nakon šest nedelja žestokih borbi i napredovanja azerbejdžanske vojske.

Prema sporazumu, 2.000 ruskih mirovnih trupa raspoređeno je duž linije fronta i koridora između Nagorno-Karabaha i Jermenije.

Devedesetih godina prošlog veka Jermeni su uspostavili vojnu kontrolu nad teritorijom Nagorno-Karabaha i znantnim delovima teritorije Azerbejdžana oko regiona, a koje su sada u velikoj meri izgubili.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker