POČINJE?! Turci otkazali patrolu sa Rusima, sa džamije se čuje: “Turska vojska kreće, ne napuštajte domove!” (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Haos na pomolu

Turska vojska intenzivno dovodi dodatna vojna pojačanja u oblasti blizu grada Kobanea (Ajn al-Arab), severoistočno od Alepa.

Turska vojska je gađala artiljerijom položaje kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) na planinama Zur Mahar i Al-Šeik, istočno od grada Džarablusa na severu Sirije.

Vojni konvoj Oružanih snaga Turske ušao je u Džarablus, kao i u region pod kontrolom turskih snaga “Štit Eufrata”.

Istovremeno se mogao čuti i poziv NN lica sa razglasa iz džamije u gradu Karkamiš u turskoj provinciji Gaziantep, da će “turska vojska uskoro izvesti operaciju protiv terorističke organizacije PKK.

– Molimo vas da ne napuštate svoje domove – čulo se sa razglasa na džamiji.

Kasnije je javljeno da je pokrenuta istraga protiv NN lica koje je to govorilo sa razglasa džamije u Karkamišu u vezi sa operacijom u Siriji i protiv odgovornih tamošnjih lokalnih zvaničnika.

Vojna mobilizacija turskih specijalnih snaga u blizini grada Džarablusa u istočnom delu Alepa je u punom jeku, a Oružane snage Turske otkazale su zajedničku patrolu planiranu sa ruskim snagama u regionu Dirbasije.

(Srbija danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
CHRIS BUDAN
CHRIS BUDAN
5 mjeseci ranije

ZAR NIJE VIŠE SVIMA JASNO DA JE RAT ZLO,ZAR ZAISTA TREBA DA SE UNIŠTI ČOVJEČANSTVO,SAMO STVARATE TUGU,SMRT,I NEOPISIVU TUGU,ZAR AKO SMO RAZLIČITIH RASA,I PRIČAMO RAZLIČITIM JEZICIMA SVIM LJUDIMA NA OVOM SVIJETU NE TEČE CRVENA KRV VENAMA,SVI VOLIMO,LJUBIMO,SMIJEMO SE,PLAČEMO ITD.UČINITE JEDNOM DA SE RIJEČIMA POLAKO RIJEŠAVA JEDAN PO JEDAN PROBLEM,DOGOVOROM A NE RATOM, VALJDA VAM JE SVE JASNO U PROŠLOSTI DVA SVJETSKA RATA I MNOGO DRUGIH RATOVA KOJI SU DONIJELI NIŠTA OSIM GUBITAKA BLIŽNJIH,VOLJENIH,TUGU JAD,BJEDU, ŽALOST,MALO JE VREMENA OSTALO DA SE PROBUDITE I ME KREČETE U NOVE RATOVE, IMA DOSTA TEŠKOG ŽIVOTA U SVIJETU,TO TREBA RJEŠAVATI,EVO TOLIKO OD MENE.

Mladen
Mladen
5 mjeseci ranije
Odgovor za  CHRIS BUDAN

Nije jasno ovim osmanlijama, srbima, Rusima i Amerima ali doci ce vrag i po njih i njihove vode.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker