Nova prijetnja Putina: Ako stvore stratešku prijetnju Rusiji, naš odgovor će biti munjevit

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je danas sastanak s članovima Vijeća zakonodavaca Rusije na kojem je, kao što se i očekivalo, ponovno govorio o ratu u Ukrajini.

Između ostalog, ruski predsjednik je naglasio kako je Rusija spremna intervenisati ukoliko druge države odluče da se umiješaju u sukob u Ukrajini i na taj način stvore stratešku prijetnju Rusiji.

“Ako neko odluči da interveniše u situaciju u Ukrajini spolja i stvori neprihvatljivu stratešku prijetnju Rusiji, odgovor će biti munjevit i odluke o tome su već donijete”, rekao je Putin.

Kao i na početku invazije na Ukrajinu, ruski predsjednik je rekao kako će se države koje odluče intervenisati suočiti s nezapamćenim posljedicama.

“Ruski odgovor će biti trenutan i odvest će vas do posljedica koje nikada niste iskusili u svojoj historiji. Spremni smo za svaki razvoj događaja. Rusija ima sve alate za to i niko se ne može drugi pohvaliti s tim. Koristit ćemo ih ako bude trebalo i želim da to svi znaju”, poručio je ruski predsjednik.

Također, Putin je napomenuo da su se neprijateljske zemlje oslanjale na rusofobiju te su stvarale antiruski narativ u Ukrajini.

“Kada je Rusija blagonaklono, prijateljski, drugarski i bratski reagovala na stvaranje nezavisne ukrajinske države, polazili smo od toga da će to biti prijateljska država i da ćemo se zajedno razvijati. Naravno, niko nije očekivao stvaranje antiruske države na historijski ruskim teritorijama. Mi to ne možemo dozvoliti”, zaključio je Putin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije

Само напред брате Путине сатри нацисте и сатанисте, сад је прилика

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker