“NE ŽELIM DA UBIJAM SVOJE LJUDE” – Ruski reper izvršio samoubistvo da bi izbegao regrutaciju, nije hteo da RATUJE ZA PUTINA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruski reper se ubio kako bi izbegao regrutaciju da se bori u ratu Vladimira Putina u Ukrajini usred egzodusa izazvanog haotičnom delimičnom mobilizacijom ruskog lidera – dok hiljade muškaraca, žena i dece beže preko granice u susedne zemlje.

Veruje se da je Ivan Vitalijevič Petunjin, koji je nosio umetničko ime Voki, danas izvršio samoubistvo u južnom ruskom gradu Кrasnodaru.

Njegovo telo pronađeno je u blizini višespratnice u Кongresnoj ulici nakon što je 27-godišnji muzičar snimio video poruku objavljenu na njegovom Telegram kanalu u kojoj je rekao da ne želi da ubija za bilo kakve ideale i da “nije spreman da ubija svoje ljude”.

Petunjin, koji je ranije služio u ruskoj vojsci i lečio se u duševnoj bolnici, rekao je svojim obožavaocima: “Ako gledate ovaj video, onda ja više nisam živ. Greh ubistva ne mogu da stavim na dušu i ne želim. Nisam spreman da ubijam za bilo kakve ideale”.

Takođe se činilo da se plaši da bi Putinova delimična mobilizacija uskoro mogla da se pretvori u potpuni vojni rok, usred tvrdnji da Moskva planira da pozove milion ljudi da spase neuspelu invaziju.

Više od 194.000 ruskih državljana pobeglo je u susednu Gruziju, na koju je Rusija izvršila invaziju 2008, zatim u Kazahstan i Finsku, a to se desilo otkako je Putin najavio delimičnu mobilizaciju rezervista da pojača svoje trupe u Ukrajini.

U drastičnijim slučajevima, ruski muškarci su pribegli lomljenju udova kako bi izbegli da budu pozvani, a pomenuti reper je navodno zbog ovoga sebi oduzeo život.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker