NE ŽELE U RAT / Rusi od mobilizacije bježe u Gruziju, ovo su snimci kilometarskih kolona na granici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Evo kako možete prvi vidjeti ekskluzivne vijesti sa Sandzaklive.rs portala na svom facebooku / Pogledaj → OVDJE

Na snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama vide se ogromne kolone automobila na rusko-gruzijskoj granici koji žele da napuste Rusiju, sve kao posljedica izbjegavanje “djelimične” mobilizacije koja je počela prošle sedmice.

Prema izvorima sa jednog graničnog prijelaza kolona je duga više od 18 kilometara. Kako bi se odblokirala kolona gruzijske vlasti su dozvolile i prelazak granice pješke tako da su mnogi napustili svoje automobile i uputili se ka susjednoj državi.

Pojavile su se informacije da će uskoro doći do zabrane prelaska no iz Kremlja su saopćili da nije donesena nikakva odluka o zatvaranju ruskih granica.Upitan o mogućnosti zatvaranja granica u razgovoru s novinarima, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao: “Ne znam ništa o ovome. U ovom trenutku nije donesena nikakva odluka o tome.”

Podsjećamo, Gruzija je od početka ruske agresije na Ukrajinu postala glavna destinacija prema kojoj bježe oni koji se žele spasiti učešća u ratu. U sam glavni grad Tbilisi je od početka rata stiglo više od 40 hiljada Rusa, a sasvim sigurno će u narednim danima taj broj dodatno rasti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker