N1 na ulicama Moskve: Ne želimo rat, stidimo se

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reporterka N1, Aleksandra Godfroa, na ulicama Moskve pitala je građane što misle o ratu u Ukrajini. Većina ih je rekla da je protiv rata, no bilo je i onih rijetkih koji smatraju da “Rusija nije imala izbora”.

“Mi u Rusiji bismo trebali oslobađati svoju zemlju, a Ukrajinci bi se trebali boriti za svoju i oslobađati je i graditi svoju ekonomiju i politiku na svojoj zemlji. Tako bi trebalo biti”, rekla je jedna žena.

Drugi je pak rekao kako će “vrijeme pokazati da li je to dobro ili loše kao i istinu”.

Jedna djevojka sa suzama u očima je poručila kako se stidi.

“Našoj generaciji oduzimaju budućnost. Protiv rat sam. Stidim se ovoga što radi moja država. Ja nisam birala Putina. Nisam bila za ovu vlast. Stidim se što moji drugovi sjede po podrumima u Ukrajini. Išla sam na mitinge, ali se plašim to reći. Policajci nas tuku. Ja sam protiv rata, želim da se završi i ne znam može li se sve vratiti na normalno. Ne razumijem kako neko može podržavati rat”, kazala je.

No, jedan od građana Moskve je za rat jer smatra da “Rusija nije imala izbora”.

“Ja podržavam. Vidio sam kao su ljudi dolazili i pričali kako su ginuli. Djeca čiji su školski prijatelji poginuli, kako su sahranjivali roditelje, bilo je mnogo nestalih. Kada slušate njihove priče to vas dotakne. Mislim da nismo imali izbora”, rekao je muškarac.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker