Mlada Ruskinja podržala “braću sa oružjem u rukama”, tvrdi da je rat trebao početi i ranije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mlada Ruskinja poznata po radikalnim stavovima i favoriziranju ratnih zločinaca, privukla je pažnju oštrom porukom Arnoldu Schwarzeneggeru koji se nedavno i sam obratio Rusima. Odgovorila mu je da je sada red da “ona ispriča istinu” – no istina je prilično daleko od onoga čime je ona smatra.

Četverostruka svjetska prvakinja u dizanju tegova Maryana Naumova upoznala je Schwarzeneggera na takmičenju kada je imala svega 15 godina. Tom prilikom, Maryana je imala čast da je njen životni uzor zagrli i čestita na ostvarenom uspjehu, a kako kaže tada je i plakala od sreće.

Ipak, nekoliko godina poslije, stvari su se promijenile. A čovjeka kojeg je, sada vjerovatno u prošlom vremenu, smatrala uzorom, sada je uzela na zub jer je nedavno stao na stranu Ukrajine.

Kao neko ko opravdava trenutnu situaciju, otkrila je svoje razočarenje time što Schwarzenegger nije odgovorio na njen apel za pomoć žrtvama Donbasa, dok sada drži “pridike” Rusima, a tim povodom odlučila mu je uputiti oštru poruku.

“Dragi gospodine Schwarzenegger, sigurno se sjećate 15-godišnje Ruskinje koja je na takmičenju Arnold Classic postavila svjetski rekord u dizanju tegova teških 150 kilograma. Čestitali ste mi, ispitivali o Rusiji, a ja sam plakala od sreće. Djelovali ste mi tako obazrivi, dragi i pametni”, započela je Maryana i dodala kako joj je Arnold ostavio autogram na rukavu jakne koji je i danas podsjeća na taj susret.

“Bila je to iznimna čast i odgovornost za mene. Donijela sam vam pisma i fotografije djece u ratnom Donbasu koji sam i sama lično posjetila 2015. godine. Nisam mogla ostati kući u Moskvi kada je Ukrajina proglasila rat u Donbasu. Za moje vršnjake tamo je školsko zvono, umjesto pauze, predstavljalo početak bombardovanja”, rekla je ona.

“U svakoj školi koju sam obišla i razgovarala s djecom, uvijek sam spominjala vas, svog uzora, kako sportskog, tako i životnog. Spominjala sam kako je jedan siroti Austrijanac postao poznati sportista, filmska zvijezda, pa političar – sve zahvaljujući njegovoj sposobnosti i predanosti. Naravno, djeca su znala za vas i gledala vaše filmove, a ja sam im spomenula ću vas možda sresti na takmičenju. Zatim su vam počeli pisati pisma i slati fotografije moleći me da vam ih ponesem”, nastavila je Naumova.

“Pisali su omiljenom Terminatoru kako žive u ratu, tražeći pomoć i savjete kako da se nastave baviti sportom u tako teškim okolnostima. Kako da se ostvare i postanu uspješne osobe. Djeca Donjecka vidjela su vas kao heroja za kojeg se su se nadala da će ih zaštititi. Izradila sam njihove fotografije, prevela pisma i predala vam kovertu uz objašnjenje od koga ona dolazi. Vi ste tada rekli ‘Ukrajina, da, da, znam. Pogledat ću to’, a zatim ste proslijedili pismo svom asistentu”, navela je Naumova.

“Danas, gledam vašu poruku upućenu mojoj braći Rusima i očito je da niste pogledali pisma koja sam vam dala, unatoč svom obećanju. Vi ste vrhunski motivista, sportista i glumac, zaista ste cijenjeni u Rusiji, no vaša poruka je bazirana na izmišljanju stvarnosti, što je slučaj u mnogim filmovima”, rekla je Maryana dodavši kako se “prava” istina o onome što se dešava krije u pismima koja su kod Arnoldovog asistenta još od 2015. godine.”Istina je ‘Aleja anđela’ u Donjecku sa imenima poginule djece u bombardovanju ukrajinske vojske. Istina je, Arnolde, da Terminator ne samo da nije zaštitio, pomogao ni spasio djecu Donbasa, nego nije ni pročitao njihova pisma”, zaključila je Maryana.

Istakla je kako je ona, unatoč tome što je obična osoba, a ne “neustrašiva Terminatorka”, sama posjetila Donbas više od 20 puta od 2014. godine.

“Rekli ste da u Ukrajini nema nacista i da ruske trupe uništavaju ovu zemlju. Arnolde, nekad je teško shvatiti istinu kada ste udaljeni kilometrima i kilometrima daleko. No, i dalje imate ona pisma i slike iz 2015., zar ne? Ustvari, mogli bi doći i vidjeti sve lično, vi ste hrabar muškarac”, drsko ga je pozvala Maryana.

“Ja vas ne pitam šta je američka vojska radila onda u Iraku i zašto su uništili tu zemlju, ali želim vas podsjetiti – vašu porodicu su već jednom obmanuli nacisti kada je vaš otac došao u moju domovinu sa oružjem, ubijajući. Ta je greška uzrok vašeg ‘jadnog’ djetinjstva. Zbog te greške vaš otac nije volio Ruse do kraja svog života”, insistirala je.

Maryana je podsjetila Arnolda kako je nekada “hvalisao” Hitlera nakon čega se kasnije pokajao, no, kako je rekla, da su Ukrajinci koji se dive Hitlerovim saučesnicima, daleko od kajanja.

“Znate kako se u filmu ‘Terminator: Judgment Day’ vaš junak vraća u prošlost da spriječi stavaranje Skyneta koji će kasnije biti odgovoran za kraj čovječanstva? Cilj specijalne vojne operacije nije da uništi Ukrajince. Ona je usmjerena na ‘neonacistički Skynet’, potpuno potčinjen Ukrajini, koji će se tokom godina pretvoriti u nekontrolisano čudovište opasno ne samo za Rusiju, nego i sve svoje susjede”, rekla je Maryana.

“Molim vas, nađite i pročitajte pisma te djece. Uskoro ću ponovo posjetiti škole u Donbasu, a pozivam vas da i vi dođete. Sigurna sam da tamo nije ništa manje strašno nego što je bilo u Iraku. Nemoj stajati na strani Skyneta, Terminatore. Ko će bolje znati od koga se trebate odbraniti od vas samih?”, finiširala je Maryana.

Putin nije jedini, a vjerovatno još uvijek ni najveći ratni zločinac kojeg Maryana podržava. Ova 22-godišnjakinja obožavateljica je i Slobodana Miloševića i Ratka Mladića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maryana Naumova (@maryana_n)

Već godinama aktivno podržava Ruse u Donbasu i Donjecku, a dala je do znanja i da je često aktivna na poligonima gdje vježba pucanje iz oružja.”Dok su se sve djevojčice igrale lutkama, tata mi je donosio mitraljeze i pištolje. Danas sam odrasla i oružje mi je još draže”, stoji u jednoj od objava. Na drugoj, pak, pozira sa “voljenim” kalašnjikovom, tvrdeći kako je njen osmijeh upravo zbog njega.

U posljednjoj objavi na Instagramu nastaloj osmog dana rata, Maryana je javno istakla kako smatra da su dešavanja u Ukrajini nešto što se trebalo desiti dosta ranije.

“Ovo što Rusija sada tamo radi je trebalo da se desi prije 8 godina, ali desilo se kako se desilo. Prvi dana govorila sam da će sve biti u redu i da vrijedi malo pričekati. Sada je situacija drugačija. Vidimo šta se dešava okolo – panika, strah, redovi pred IKEA-om, otkazivanje letova, poskupljenje svega, otkazi na poslovima.. Sve je tužno. Možete mrziti Putina, osuđivati njega i sve oko sebe, neslagati se s nečim. Možete, ali ne i sada. Sada, sve što možemo je da podržimo jedni druge”, napisala je između ostalog.Također, poželjela je i sreću svojoj braći – ruskim vojnicima.

“Svojoj braći, koja sada drže oružje u rukama, želim brzu pobjedu. Svima ostalima mir i strpljenje”, zaključila je Naumova.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker