Kurc: Islamizam postaje krivično delo u Austriji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ave i austrijski državljanin Albanskog porekla Kujtim Fejzulaj, promenti kaznena politika ove zemlje i biti uvedeno novo krivično delo “politički islam”.

jziuikzukizu

{module Oglas 1 – 2020}

Kurc je na Tviteru najavio da će u borbi protiv političkog islama (islamizma) biti uvedeno novo krivično delo pod oznakom “politički islam” da bi se preduzele mere protiv onih koji nisu teroristi, ali stvaraju plodno tlo za razvoj i delovanje terorističkih grupa.

Kurc na Tviteru tvrdi da će ovo novo krivično delo stvoriti uslove da se zatvore sve radikalne bogomolje u kojima se širi verski ekstremizam, zatim najavljuje uvođenje registra imama, i dodaje da će biti pooštren i zakon o simbolima i udruženjima, te da će biti preduzete mere da se prekinu svi finansijski tokovi koji omogućavaju finansiranje teroizma i terorističkih grupa u Austriji.

{module Oglas 0 – 2020}

Dan posle terorističkog napada u Beču koji se dogodio 2. novembra ove godine, kada je austrijski državljanin Albanskog porekla Kujtim Fejzulaj naoružan automatskom puškom i pištoljem krenuo u kravavi pir po centru Beča stradale su četiri osobe, dok je njih 20 ranjeno pre nego što je policija uspela da ga likvidira.

U početku se verovalo da je napad izvelo više naoružanih osoba, ali se to pokazalo kao netačno. U danima posle ovog masakra austrijska policija izvela je racije širom zemlje posebno u Gracu, Lincu, Salcburgu, gde su zatvorene radikalne džamije u kojima se propovedao islamizam i koje su bile mesto okupljanja salafista.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker