Jedan električni motocikl koji čini razliku: Ukrajinci ga koriste u protivoklopnim opreacijama!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kada se nađete u sukobu s nadmoćnom vojnom silom, inovativnost je presudna za otpor. Ukrajinci su pokazali da su veoma inovativni.

Ukrajinska vojska dobila je velike isporuke protivtenkovskog oružja, pogotovo raketnih sistema NLAW i Javelin, koji rade po sistemu ispali i zaboravi. Na nepreglednim ukrajinskim ravnicama teško se približiti ruskom oklopu i brzo lansirati rakete.

No čini se da Ukrajinci imaju važno oruđe u brzom približavanju neprijatelju, a to je električni motocikl Delfast. Naravno, tih je, ima solidne performanse i sjajno se snalazi na terenu.

Prema proizvođaču, model Top 3.0 ima maksimalnu brzinu od 80 km/h, te domet veći od 300 kilometara, što je dovoljno za brze operacije. Cijena takvog motocikla je inače oko 7000 eura, a u preradi koju možete vidjeti na fotografiji ima i nosač za NLAW raketu (cijeli sistem je težak 12 kilograma).

Delfast nije jedini lokalni proizvođač električnih motocikala koji se aktivno uključio u rat, ali dosad je prvi koji je pokazao kako ukrajinska vojska koristi njegove proizvode.

Ukrajinci proizvode vojni dron: Toliko je mali da ga radari ne vide!

Prema brojnim novinskim izbještajima, ukrajinska vojska je rasporedila dronove Punisher. Dron ima raspon krila od samo 2.2 metra i ima izdržljivost od nekoliko sati kada leti na 4500 metara te može nositi do 3 kg ekspoloziva.

Nije mnogo, ali se čini da je dron efikasan. Zanimljivo je da je dron dizajnirao i razvio UA Dynamics, kompanija koju su pokrenuli veterani koji su se borili protiv Rusa tokom aneksije Krima.

https://youtu.be/thPLeSNO108

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker